Helsingin yliopiston valintakokeet AMK-järjestelmässä

Keväällä 2020 Helsingin yliopisto monen muun yliopiston tapaan hyödyntää valintakokeissaan Metropolia Ammattikorkeakoulun tarjoamaa etävalintakoejärjestelmää, joka on alun perin suunniteltu ammattikorkeakoulujen yhteisen valintakokeen alustaksi. Voit lukea lisää www.ammattikorkeakouluun.fi.

Helsingin yliopisto käyttää osana valintaprosessia

• joko järjestämällä omia valintakokeita AMK-järjestelmässä yllä mainittuina päivinä tai
  • 4.6.2020 järjestettävää AMK-valintakoetta

Valintakokeisiin liittyy myös muuna ajankohtana toteutettava valinnan toinen vaihe. Katso koulutusohjelmakohtaiset tiedot sivulta Opiskelijavalinnat koronavirustilanteessa.

Saat Opintopolun hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen kutsun valintakokeeseen osallistumiseksi kolme arkipäivää ennen valintakoetta. Kutsu sisältää henkilökohtaisen linkin sekä henkilökohtaisen kirjautumisajan, joilla pääset osallistumaan kokeeseen. Sähköposti tulee osoitteesta tunnistaudu@korkeakouluun.fi ja otsikko on "Kutsu valintakokeeseen". Linkki löytyy myös Oma Opintopolkupalvelusta omalta hakemukseltasi osiosta Linkki valintakokeeseen. Oman hakemuksen löydät Oma Opintopolusta kohdasta Hakemukset ja opiskelupaikan vastaanotto.

Huom! Pääset kirjautumaan kokeeseen vain henkilökohtaisella linkilläsi ja kirjautuminen tulee tehdä omana kirjautumisaikanasi. Hakijoiden kirjautumisajat on porrastettu, mutta kokeen suoritusaika on kaikille hakijoille sama.

Mikäli et ole saanut linkkiä sähköpostiin eikä se löydy Oma Opintopolusta kolme arkipäivää ennen koetta, voit laittaa viestiä hakijapalvelut@helsinki.fi. Tarkista myös roskapostikansio.

Ohjeita valintakokeeseen:

• Opintopolusta löydät toimintaohjeita ja yleisen tietopaketin AMK-järjestelmän kokeeseen osallistumisesta ja laitevaatimuksista: https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/yhteishaku/korkeakoulujen-yhteishaku/yliopistojen-valintakokeet-amk-jarjestelmassa/
  • Varmista, että selaimesi on päivitetty uusimpaan versioon. Tuettuja selaimia ovat Chrome, Firefox, Safari ja Edge. Android-laitteilla tuettuja selaimia ovat viimeisimmät versiot Firefox ja Chrome-selaimista. iOS-laitteilla tuettu selain on uusin versio Safarista. Ongelmatilanteessa koita vaihtaa selainta, eli varmista jo etukäteen, että käytössäsi on muutama näistä yllä mainituista selaimista uusimpaan versioon päivitettynä.
  • Virustorjunta kannattaa kytkeä pois päältä kokeen ajaksi.
  • Koe tulee suorittaa täysin itsenäisesti. Muiden kuin kokeessa sallittujen aineistojen ja apuvälineiden käyttö ja muiden kuin kokeeseen liittyvien verkkosivujen käyttäminen on kielletty.
  • Koe tulee suorittaa Suomessa, sillä järjestelmän toimivuutta ulkomailla ei voida taata.

Osa koulutusohjelmista saattaa lisäksi lähettää hakijoilleen sähköpostitse muita ohjeita valintakokeeseen.

Lue kaikki ohjeet huolellisesti hyvissä ajoin ennen valintakoetta ja noudata niitä!

Seuraa Ongelmia valintakokeessa? -sivua. Vastaus ongelmiisi saattaa päivittyä sinne.

Emme vastaa kokeen sisältöön liittyviin kysymyksiin.

Jos sinulla on kysyttävää koetta edeltävinä päivinä, voit laittaa sähköpostia hakijapalvelut@helsinki.fi. Priorisoimme kokeiden aikaan kiireellistä vastausta tarvitsevat sähköpostit. Otsikoi viestisi ”Sähköinen valintakoe” -tunnisteella. Näin nopeutat asiasi käsittelyä.

Tyypillisimpiin ongelmiin löytyy jo vastaus Opintopolusta kohdasta Usein kysyttyjä kysymyksiä AMK-valintakoejärjestelmästä.

Valintakoevalinnan toiseen vaiheeseen kutsutaan hakijat kunkin hakukohteen valintaperusteissa kuvatulla tavalla.

Mikäli tarvitset valintakokeisiin osallistumisesta osallistumistodistuksen, saat sellaisen sähköpostitse pyytämällä osoitteesta hakijapalvelut@helsinki.fi. Otsikoi viestisi "Todistus kokeeseen osallistumisesta".