Koulutusohjelmien haku

Metsätieteiden maisteriohjelma

Metsätieteiden maisteriohjelma
Opiskele Helsingin yliopistossa ja kouluttaudu asiantuntijaksi, jolla on laaja ja monipuolinen näkemys metsistä ja niiden käytöstä
Opiskele Helsingin yliopistossa ja kouluttaudu asiantuntijaksi, jolla on laaja ja monipuolinen näkemys metsistä ja niiden käytöstä
Seuraava haku alkaa 1.12.2020
Opintojen laajuus ja kesto
120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso
Maisteri
Hakuaika
Seuraava haku alkaa 1.12.2020
Opetuskieli
Suomi, Ruotsi, Englanti
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens)
15 000€
Voidaksesi hakea maisteriohjelmaan, sinulla täytyy olla suoritettuna soveltuva kanditutkinto tai muu pohjakoulutus.

Miten metsät voivat auttaa meitä taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan?

Haluatko vaikuttaa siihen, miltä metsän, Suomen tärkeimmän luonnonvaran ja luonnon monimuotoisuuden kehdon, tulevaisuus näyttää? Oletko koskaan ihmetellyt, miksi metsiä kutsutaan maailman keuhkoiksi ja miten ilmastonmuutos liittyy niihin? Tai miten puut kasvatetaan ja jalostetaan taimista tuotteiksi kestävästi ja tehokkaasti? Entä miten talous ja metsäympäristö liittyvät toisiinsa?

Näihin kysymyksiin vastataan metsätieteiden opinnoissa, jotka haastavat näkemään metsät ei vain lenkkiympäristöinä tai puuvarastoina, vaan monipuolisen ja uusiutuvan raaka-aineen lähteenä sekä monimutkaisina, ympäristöönsä kytkeytyvinä ekologisina kokonaisuuksina. Ihmisen ja luonnon sekä yhteiskunnan ja luonnonvarojen suhde on opetuksessa vahvasti läsnä.

Helsingin yliopiston metsätieteiden maisteriohjelma on vahvasti sidoksissa metsätieteiden osaston tutkimukseen, joka edustaa Helsingin yliopiston tutkimusaloista globaalisti terävintä kärkeä. Maisteriohjelmassa on kaksi opintosuuntaa: 1) metsien ekologia ja käyttö 2) metsäbiotalouden liiketoiminta ja politiikka.

Hae opiskelijaksi

Varsinainen haku koulutusohjelmaan tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Opintopolun hakulomake on auki vain hakuaikana. Hakuajat riippuvat koulutusohjelmasta. Opintopolusta löydät myös hakuehdot.

Hakuneuvonta

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta Helsingin yliopistoon? Helsingin yliopiston hakijapalvelut auttaa sinua kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.