Juonne 1: Tieteellinen ajattelu ja ammatillinen kasvu 50 op
Juonteen suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mistä tieteellinen tieto syntyy, osaa hakea tietoa, osaa arvioida tietoa kriittisesti ja tuottaa sekä välittää tieteellistä tietoa eri tavoin kohderyhmä huomioiden. Opiskelijalle muodostuu käsitys farmasian alan ammattilaisen roolista ja tehtävistä terveydenhuollossa. Hänellä on tieto- ja viestintätekniikan perustaidot ja hän pystyy kommunikoimaan sekä suomeksi, ruotsiksi että valitsemallaan vieraalla kielellä.
Juonne 2: Potilas ja lääkehoito 55 op
Tavoitteena on saada peruskäsitys elimistön rakenteesta ja toiminnasta sekä sairauksista. Erityisesti tavoitteena on ymmärtää sairauksiin käytettävien lääkkeiden vaikutusmekanismit ja vaiheet elimistössä, keskeiset haittavaikutukset ja haitalliset yhteisvaikutukset sekä saavuttaa valmiudet lääkeneuvontaan ja terveydenedistämistyöhön. Juonteen tavoitteena on lisäksi saada peruskäsitys lääkehuollosta osana terveydenhoitoa, lääkehoitoprosessista, lääkehoidon onnistumiseen vaikuttavista yksilö- ja järjestelmätason tekijöistä sekä mahdollisuuksista vaikuttaa niihin.
Juonne 3: Farmaseuttiset luonnontieteet 55 op
Juonteen tavoitteena on vahvistaa luonnontieteiden perusteiden tuntemusta. Juonteen suoritettuaan opiskelija tuntee elintoimintojen ja tautimekanismien biolääketieteellisen taustan, ymmärtää eri lähteistä peräisin olevien lääke- ja apuaineiden kemiallisia, fysikaalis-kemiallisia ja biologisia ominaisuuksia sekä osaa soveltaa niitä lääkkeiden formuloinnissa ja lääkkeiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi opiskelijalla on teoreettiset ja käytännölliset valmiudet lääkeraaka-aineiden sekä lääkevalmisteiden laadun tutkimiseksi farmaseuttisten laatukäsikirjojen mukaisesti.
Juonne 4: Valinnaiset opinnot 20 op
Valinnaisten opintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle mahdollisuus sisällyttää farmaseutin tutkintoon hänen omaa urasuuntautumista tukevia opintoja sekä farmasiasta että muista tieteenaloista. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa saavuttamaan syvällisemmät tiedot ja taidot tietystä/tietyistä farmasian osa-alueista ja siten tukea opiskelijan ammattiosaamisen kehittymistä. Tavoitteena on myös lisätä tietämystä farmasiaa sivuavista tieteenaloista ja vahvistaa käsitystä omasta asiantuntijaroolista työelämässä.
Valinnaisiin opintoihin voi sisällyttää yhden tai kaksi vähintään 10 opintopisteen laajuista farmaseuttista opintopolkua.
Vaihtoehtoiset opintopolut:
a) Kliininen farmasia
b) Lääketeollisuus ja viranomaistyö
c) Tutkimustyö ja tieteellinen ajattelu