Kelpoisuuden todistamisen näyttöpalvelu

Nämä ohjeet koskevat kesällä 2019 järjestettävää näyttöpalvelua, jossa ehdollisesti hyväksytyt hakijat voivat esittää Helsingin yliopiston hakijapalveluille kelpoisuutensa opintoihin todistavat, alkuperäiset dokumentit.

Näyttöpalvelu aukeaa heinäkuussa.

Kelpoisuuden todistamisen näyttöpalvelu on tarkoitettu vain ja ainoastaan sellaisille henkilöille, jotka ovat tulleet ehdollisesti hyväksytyiksi Helsingin yliopistoon eikä heillä ole mahdollisuutta toimittaa virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita kelpoisuuttaan todistavista dokumenteista postitse tai suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon.

Ethän varaa aikaa näyttöpalveluun, jos et ole vielä tullut hyväksytyksi.

Huomaathan, ettei näyttöpalvelua ole tarkoitettu virallisesti oikeaksi todistettujen kopioiden toimittamiseen tai niiden näyttämiseen. Näyttöpalvelussa hakijapalveluille esitetään alkuperäiset dokumentit.

 

Näyttöpalvelu toimii osoitteessa Unioninkatu 40 C (pohjakerros).

Aukioloajat ja varattavat näyttöajat löytyvät ajanvarausjärjestelmästämme. Näyttöpalvelu toimii vain ja ainoastaan ajanvarauksella, joka tapahtuu sähköisessä järjestelmässämme. Ajanvarausta ei voi tehdä puhelimitse tai sähköpostitse.

Täytä ajanvarauslomake huolellisesti ohjeiden mukaan, näin nopeutat näyttöpalvelun toimintaa ja omien dokumenttiesi käsittelyaikaa. Saat ajan varattuasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistuksen, jossa kerrataan ilmoittamasi tiedot. Samassa viestissä on myös linkki mahdollisuuteen perua varaus. Peruthan varauksen, jos et pääsekään paikalle.

Huomioithan, että varattavia aikoja voi olla tarjolla myös sen jälkeenkin, kun oma kelpoisuuden todistamisen määräaikasi on umpeutunut. On omalla vastuullasi, että saavut todistamaan kelpoisuuttasi ajoissa, ennen oman määräaikasi umpeutumista. Olet saanut henkilökohtaisen määräajan kelpoisuuden todistamiselle tultuasi hyväksytyksi yliopistoon.

Ajanvarausjärjestelmässämme varaat itsellesi tunnin mittaisen ajan. On mahdollista, että samalle tunnille varauksen tekee myös muita henkilöitä. Tämä tarkoittaa, ettei sinulle ole varattuna yksilöllistä käsittelyaikaa vaan käsittelemme ajan varanneiden dokumentit varausjärjestyksessä. Olethan paikalla ajoissa, viimeistään viisi minuuttia ennen oman ajanvarauksesi alkua. Jos et ole ajoissa paikalla, joudut varaamaan uuden ajan.

Varauduthan siihen, että näyttöpalvelussa voi olla ruuhkaa.

Jos et itse pääse paikalle esittämään dokumenttejasi, on täysin sallittua lähettää joku näyttämään niitä puolestasi. Muistathan kuitenkin huomioida tämän ajanvarauslomaketta täyttäessäsi, sillä lomakkeella sinun tulee ilmoittaa tarkat tiedot siitä, kuka on tulossa näyttämään dokumenttejasi sijastasi.

Ajanvaraukseen pääset tästä.

Jos olet varannut ajan näyttöpalveluun, muttet pääsekään paikalle varaamanasi aikana, muista ehdottomasti perua varaus. Varattavia aikoja on tarjolla rajoitetusti, joten vapauta varaamasi aika mahdollisimman nopeasti muiden käyttöön.

Ajanvarauksen jälkeen varauslomakkeelle ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen on tullut varausvahvistus, josta löydät myös linkin varaamasi ajan peruuttamiseen.

Näyttöpalvelussa esitetään alkuperäisiä dokumentteja. Sinulla tulee olla mukanasi kaikki kelpoisuuttasi todistavat dokumentit, joita sinulta on edellytetty ja niiden tulee olla aitoja. Tarkistathan, että sinulla on mukanasi kaikki dokumentteihisi virallisesti kuuluvat sivut. Näyttöpalvelussa ei tarkisteta virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita, vaan ne tulee postittaa hakijapalveluille tai toimittaa itse suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon.

Huomioithan sen, että kaikissa hauissa dokumenttivaatimukset tai kelpoisuuden todistamisen määräajat eivät ole samat. Noudatathan siis aina sinulle tarkoitettuja, hyväksymisesi yhteydessä saamiasi ohjeita.

Huomaathan myös, että sinulta on saatettu edellyttää tiettyjen maakohtaisten erityisvaatimusten noudattamista. Maakohtaisia erityisvaatimuksia tulee noudattaa ensisijaisesti, ja ne saattavatkin rajoittaa sitä, mitä voit näyttöpalvelussa esittää.

Mukanasi tulee olla myös kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisin myöntämä henkilökortti). Varauduthan siihen, että sitä kysytään sinulta useamman kerran.

Kelpoisuuden todistamisen näyttöpalvelu toimii Helsingin yliopiston keskustakampuksella osoitteessa Unioninkatu 40 C (pohjakerros). Kartan näyttöpalvelun sijainnista näet täältä.

Tullessasi rakennuksen sisään sinun tulee laskeutua pääaulan toisesta päästä kerrosta alemmas päästäksesi näyttöpalvelun oville. Ovet ovat lukitut lasiovet, joissa lukee "Kelpoisuuden todistamisen näyttöpalvelu". Tiloihin on esteetön pääsy. Odotathan lasiovien ulkopuolella kutsua näyttöpalveluun.

Rakennukseen on laitettu opastekylttejä. Mikäli jostain syystä et löydä perille, voit kysyä neuvoa aulan vahtimestareilta. Saavuthan paikalle ajoissa, viimeistään viisi minuuttia ennen oman ajanvarauksesi alkua, jotta näyttöpalvelu pysyy aikataulussa ja kaikki ajan varanneet pääsevät näyttämään dokumenttinsa. Mikäli et ole ajoissa paikalla, sinun tulee varata uusi aika.

Valmistaudu esittämään ajanvarauksesi aluksi henkilöllisyystodistuksesi. On mahdollista, että kelpoisuutesi todistaminen ei kestä koko varattua tunnin aikaa, mutta emme voi taata nopeaa käsittelyä.

Huomioithan, että kyseisissä tiloissa voi olla odottamassa myös muiden palveluiden asiakkaita, joten odotathan rauhassa omaa vuoroasi. Sinua kutsutaan nimeltä.

 

Hakijapalveluiden työntekijä kutsuu ajan varanneet nimeltä yksi kerrallaan ja ottaa vastaan kelpoisuuden osoittavat dokumentit. Dokumentit tarkastetaan hakijapalveluiden tiloissa ja niistä otetaan tarkastuksen yhteydessä valokopiot. Tarkastuksen jälkeen saat alkuperäiset dokumenttisi takaisin. Lähetämme sinulle kelpoisuuden todistamisen tuloksen erillisellä sähköpostilla näyttöpalveluajan päätyttyä.

Jos sinulle tulee ongelmia sähköisen ajanvarauspalvelun kanssa, voit olla yhteydessä hakijapalveluihin.

Yhteystiedot löydät tästä.