Koulutuskokonaisuuden suorittaminen ja diplomi

Kestävän kehityksen koulutuskokonaisuus sisältää useita eri koulutusosioita. Voit halutessasi suorittaa yksittäisiä koulutusosioita tai koota isomman kokonaisuuden. Kokoa juuri sinun tarpeisiisi sopiva koulutuspaketti.

Koulutus koostuu useista eri koulutusosioista, joista voit koota omiin tarpeisiin soveltuvan kokonaisuuden. Voit halutessasi suorittaa yksittäisiä koulutusosioita tai koota isomman kokonaisuuden.

Jos tavoitteenasi on suorittaa Helsingin yliopiston Kestävyys organisaation voimavaraksi -diplomiin oikeuttava kokonaisuus (vähintään 15 op), aloita opiskelu Kestävän muutoksen perusteet -webinaareista (2 op) ja siirryt niiden jälkeen syventäviin koulutusosioihin ja verkkokoulutuksiin. Koulutuksiin on mahdollista osallistua myös samanaikaisesti.  

Syksyllä 2020 webinaarit toteutetaan 24.9. ja 30.9., minkä jälkeen webinaaritallenteet ovat opiskeltavissa verkossa milloin tahansa sinulle sopivana ajankohtana. 

Syventävät koulutusosiot (3 kpl) toteutetaan vuosittain, joten voit suorittaa ne sinulle parhaiten sopivassa tahdissa ja valitsemassasi järjestyksessä. Eli mikäli et tänä syksynä voi osallistua johonkin tiettyyn syventävään koulutusosioon, voit suorittaa sen halutessasi vaikka ensi vuonna ja sen sijaan aloittaa syventävät opinnot jostakin muusta osiosta.

Koulutuskokonaisuus sisältää useita erilaisia menetelmiä, joilla syvennät osaamistasi:

 • Koulutuksen eri syventävät koulutusosiot sisältävät omaan työhösi/organisaatioosi liittyviä kehittämiskokeiluja.
 • Kestävän muutoksen perusteet webinaarien yhteydessä tehdään omassa organisaatiossa aiheeseen liittyvä kehittämis- ja kehittymistarpeiden arviointi, joka ohjaa opiskelua myös muihin syventäviin ja verkkotarjottimen koulutuksiin. Voit kuljettaa läpi koulutuskokonaisuuden mukanasi myös isompaa kehittämisen kysymystä.
 • Eri koulutusosioissa ja koko kokonaisuuden opiskelun aikana pidät oppimispäiväkirjaa reflektoiden oppimistasi sekä työssäsi ja työyhteisössäsi tapahtuvia muutoksia.
 • Koulutuksessa jakaudutaan myös sparraus- tai mentoripareihin, jotka tukevat ja syventävät oppimistasi.
 • Koulutuskokonaisuuden suorittamisen aikana sinun on mahdollista saada 2 x 30 min. coachausta/ohjausta, joista toinen ajoittuu opintojen alkuun ja toinen opiskelusi loppuun tai keskivaiheille tarpeidesi mukaan.

Ilmoittautumiskäytännöt vaihtelevat sen mukaan, haluatko suorittaa yksittäisiä koulutusosioita vaiko laajemman kokonaisuuden. Lue lisää: Hinta ja ilmoittautuminen 

Jokaisen HY+:n organisoiman koulutusosion suorittamisen jälkeen saat todistuksen ja osaamismerkin. MOOC-verkkokoulutusten suorittamisesta saat Helsingin yliopiston opintorekisteriin rekisteröivät opintopisteet.

Koulutuskokonaisuuden suorittamisen jälkeen sinun on mahdollista saada myös Helsingin yliopiston Kestävyys organisaation voimaraksi -diplomi. Diplomin saaminen edellyttää vähintään 15 opintopisteen opintojen kokoamista alla olevista koulutuksista ja niiden suorittamista hyväksytysti. Huomioithan, että opintorekisteriin rekisteröitäviä opintopisteitä kertyy vain MOOC-verkkokoulutusten suorituksista.

Pakollisena vähintään 15 opintopisteen koulutuskokonaisuudessa:

 • Kestävän muutoksen perusteet -webinaarit 24.9. ja 30.9.2020, 2 op (Hinta 560 euroa + alv.)

Valinnaisina vähintään 15 opintopisteen koulutuskokonaisuudessa (suorita vähintään 13 opintopisteen edestä):

Vähintään yksi vapaasti valittavista syventävistä koulutusosioista:

 • Uudistuva organisaatio ja kestävä johtaminen 28.10.−25.11.2020, 4 op (Hinta 2000 euroa + alv.)
 • Organisaation oppimiskyvykkyyden muotoilu 3.12.2020−27.1.2021, 4 op (Hinta 2000 euroa + alv.)
 • Vastuullinen viestintä ja läpinäkyvä brändi 11.3.−30.4.2021, 3 op (Hinta 1400 euroa + alv.)

Vähintään yksi MOOC*-verkkokoulutuksista: 

 • Kiertotalous.Nyt 3 op / Circular.Now 3 cr, syksy 2020-kevät 2021 (Hinta 45 euroa) 
 • Sustainable.Now 5 cr, syksy 2020 (Hinta 75 euroa) 
 • SystemsChange.Now 5 cr, 31.8.-18.10.2020 (Hinta 75 euroa) 
 • Ilmasto.Nyt 2/5 op / Climate.Now 2/5 cr, 26.10.-13.12.2020 (Hinta 30 euroa / 75 euroa) 
 • Leadership for sustainable change, 18.1.-7.3.2021 (Hinta 75 euroa) 
 • Solutions.Now 5 cr, 15.3.-9.5.2021 (Hinta 75 euroa) 
   

*) Lyhenne MOOC (Massive Open Online Course) tarkoittaa kaikille avointa verkkokurssia. MOOC-kurssien sisältöihin on mahdollista tutustua omatoimisesti ja maksutta. Opintomaksu tulee maksaa siinä tapauksessa, että haluaa suorittaa MOOC-kurssin ja saada siitä virallisen opintosuoritusmerkinnän Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin.