Helsingin yliopiston hakijapalvelut etsii valvojia kevään 2019 valintakokeisiin

Oletko reipas ja rohkea, mutta myös tarkka ja huolellinen? Valintakoevalvojiksi etsitään henkilöitä, jotka eivät pelkää olla esillä ja ottaa tilanne haltuun salin edessä, jossa voi olla jopa satoja hakijoita, tai salissa, jossa on erityisjärjestelytarpeita. Valintakoevalvojan tehtäviin kuuluu huolehtia, että kaikki salissa toimii moitteettomasti kokeen alusta aina koetilanteen päättymiseen saakka. Valvojan täytyy osata nopeasti tarttua myös mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja tarvittaessa viestittää niistä eteenpäin vastuuhenkilöille.

Valintakoevalvojiksi etsitään sekä suomen- että ruotsinkielisiä opiskelijoita. Eduksi katsotaan aiempi kokemus koevalvojana toimimisesta. Toivomme, että valvoja pystyy sitoutumaan mahdollisemman moneen työvuoroon.

Työ­vuo­rot

Valintakoevalvojia tullaan rekrytoimaan noin 120. Valintakokeet järjestetään arkipäivisin ajalla torstai 25.4. – perjantai 24.5.2019. Tyypillinen työvuoro kestää 6-8 tuntia, ja maksimissaan 10 tuntia. Työvuorot sijoittuvat klo 7.00 – 21.00 väliselle ajalle. Työvuoroja tulee olemaan keskimäärin 6-7 per valvoja.

Haku- ja va­lin­ta­pro­ses­si

Sinut voidaan valita valintakoevalvojaksi, jos täytät seuraavat ehdot:

• Olet tutkinto-opiskelija Helsingin yliopistossa.
  • Oikeutesi suorittaa tutkinto on voimassa vähintään 31.7.2019 asti.
  • Olet ilmoittautunut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle 2019.
  • Osallistut koevalvojien pakolliseen koulutukseen, joka järjestetään torstaina 11.4.2019 klo 15.00-17.00.

Jos olet kiinnostunut valvojana toimimisesta, täytä sähköinen rekrytointilomake. Lomake aukeaa maanantaina 11.3.2019 klo 7.00 ja sulkeutuu sunnuntaina 17.3.2019. Rekrytointilomake toimii Helsingin yliopiston e-lomake-palvelussa. Lomakkeen täyttäminen edellyttää kirjautumista palveluun Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Hakijapalvelut järjestää tehtävää varten haastattelut keskiviikkona 27.3. aikavälillä 12.00-17.00 ja torstaina 28.3. aikavälillä 9.00-12.00. Kyseessä on ryhmähaastattelu/-tehtävä, joka kestää n. 15-20 minuuttia. Lähetämme haastattelukutsut torstaina 21.3.2019.

Koevalvojaksi valitsemisesta ilmoitetaan sähköpostitse keskiviikkona 3.4.2019. Valvojien on ilmoitettava sitoutumisestaan tarjottujen työvuorojen tekemiseen viimeistään sunnuntaina 7.4.2019 klo 23.59. Ilmoitamme suurimman osan valvontavuoroista viikoilla 15-16. Tämän jälkeen tarjoamme vielä työvuoroja esimerkiksi sairastumisista ja viime hetken erityisjärjestelypäätöksistä johtuen.

Valintakoe­val­vo­jien kou­lu­tus

Koevalvojiksi valitut koulutetaan tehtäviinsä torstaina 11.4.2019 klo 15.00-17.00 Metsätalon salissa 1 (Fabianinkatu 39). Tilaisuus on pakollinen kaikille valvojiksi valituille (myös aikaisemmin koevalvojana toimineille), joten ethän täytä rekrytointilomaketta, jos et voi osallistua tähän koulutustilaisuuteen. Koulutuksen ajalta maksetaan palkkio.

Koevalvojiksi valitut koulutetaan tehtäviinsä suomeksi. Koevalvojiksi valittavilta vaaditaan vähintään hyvää suomen kielen taitoa. Lisäksi osan valvojista tulee osata myös ruotsia hyvin, sillä osassa koesaleista on ruotsinkielisiä hakijoita.

Palk­kiot

Koevalvojalle maksetaan palkkio, joka on 14 euroa / tunti.

Li­sä­tie­to­ja

Mahdolliset valvojien rekrytointia koskevat kysymykset voit lähettää Helsingin yliopiston hakijapalveluihin valintasuunnittelija Susanna Tarkiaiselle sähköpostiosoitteeseen susanna.tarkiainen(at)helsinki.fi.