Kuinka saat selville hakemusnumerosi

Nämä ohjeet koskevat sinua, jos haet koulutuksiin, jotka alkavat syksyllä 2020.

Kun lähetät hakemuksesi, hakemuksia käsittelevä järjestelmä antaa hakemukselle numeron. Hakemusnumeroita on kahdenlaisia:

  • hakemusnumero, joka koostuu kuudesta pisteiden erottamasta numerosarjasta, esimerkiksi "1.2.246.562.11.00000000000000123456"
  • hakemusnumero, joka koostuu tekstistä "UH" ja seitsemästä numerosta, esimerkiksi "UH1604229"

Voit saada selville hakemusnumerosi monin tavoin.

Sinulle lähetetystä sähköpostiviestistä

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi automaattisen kuittauksen hakemuksen vastaanottamisesta. Sähköpostiviestin aiheena on joko "Opintopolku: hakemus vastaanotettu" tai ”Your application to University of Helsinki, Master’s programme in…”. Hakemusnumero kerrotaan joko sähköpostin otsikkokentässä tai heti viestin alussa.

Tietyssä vaiheessa valintaprosessia hakijapalvelut lähettää sinulle sähköpostiviestin, jonka aihe on jokin seuraavista:

  • "Helsingin yliopisto tarjoaa sinulle opiskelupaikkaa"
  • "Opiskelijavalintaa koskeva päätös"
  • "Tietoja valinnan etenemisestä"

Kyseisessä viestissä kerrotaan hakemusnumerosi.

Oma Opintopolku -palvelussa

Jos olet lähettänyt hakemuksesi muuhun kuin englanninkieliseen maisteriohjelmaan, näet hakemusnumerosi kirjautumalla Oma Opintopolku –palveluun. Klikkaa järjestelmässä näkyvää ”Näytä hakemus” –linkkiä.

Kysymällä hakijapalveluilta

Jos et millään muulla tavalla saa selville mikä hakemusnumerosi on, voit ottaa yhteyttä hakijapalveluihin ja kysyä mikä hakemusnumerosi on. Kysymys tulee lähettää sähköpostilla siitä sähköpostiosoitteesta, jonka ilmoitit hakulomakkeella. Hakemusnumeroa ei anneta muille kuin itse hakijalle.