Kansainväliset maisteriohjelmat

Helsingin yliopiston 35:ssä kansainvälisessä maisteriohjelmassa opiskelet englanniksi. Monissa ohjelmista voit kuitenkin suorittaa opintoja, saada ohjausta ja/tai tehdä pro gradu –tutkielmasi osittain tai kokonaan myös suomeksi ja/tai ruotsiksi. Siksi kansainvälisiä maisteriohjelmia kutsutaan myös vieras- ja monikielisiksi maisteriohjelmiksi.

Tarkista kieli ohjelman omilta verkkosivuilta tai Opintopolusta. Vieras- ja monikielisissä ohjelmissa valitset tutkinnon suorituskielen ja osoitat kielitaitosi siinä kielessä hakiessasi ohjelmaan.

Hakuaika syksyllä 2020 alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin on päättynyt ja valintojen tulokset on ilmoitettu kaikille hakijoille hakulomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Ne näkyvät myös Oma Opintopolku –palvelussa. Toimintaohjeita valintatulosten selvittyä. Onnittelut uusille maisteriopiskelijoillemme!

Kansainvälisiin eli vieras- ja monikielisiin maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa Opintopolussa. Seuraava hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on 1.12.2020–15.1.2021.

Jos haluat pysyä ajan tasalla kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakemisesta, tilaa englanninkielinen uutiskirje (Admissions Newsletter).

Kansainvälisten maisteriohjelmien lisäksi Helsingin yliopistossa voit opiskella kandi- ja maisteriohjelmissa, joiden opetus on kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Voit myös opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science. Etsi koulutuksia.