One Health Korkeasaaressa

Talvilomaviikolla Korkeasaaresta löytyy kaiken muun kiinnostavan nähtävän lisäksi myös Helsingin yliopiston tutkijoita ja eläinlääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoita. Tarjolla on miniluentoja Karhulinnassa sekä ylimääräisiä tietoiskuja opastuskierroksilla.

TIETOISKUT KARHULINNASSA
Ihminen, eläimet ja ympäristö- olemme kaikki riippuvaisia toisistamme ja terveytemme on yhteinen. Monet ihmisten taudinaiheuttajat ovat alun perin lähtöisin villieläimistä. Toisaalta jokaisella eläinlajilla on paikkansa luonnon ekosysteemeissä ja tämän tasapainon säilyttäminen, luonnonsuojelu, edistää meidän kaikkien yhteistä terveyttä. Kuinka me ihmiset voimme omalla toiminnallamme edistää yhteistä terveyttä, hyvää suhdetta luontoon ja muihin eläimiin?

Torstaina 19.2.2015
klo 11 ja 12                         Villieläinsairaalan esittely, kuraattori Ville Vepsäläinen
klo 13 ja 14                         Elämme luonnosta - mutta miksi emme siedä sitä? dosentti Kimmo Saarinen, Kansallinen Allergiaohjelma

Perjantaina 20.2.2015
klo 11 ja 12                         Villieläinsairaalan esittely, kuraattori Ville Vepsäläinen
klo 13 ja klo 14                   Pitäisikö haittaeläinten ja syöpäläistenkin terveydestä kantaa huolta? Eläinlääketieteentohtori, professori Antti Oksanen

OPASTUSKIERROKSET
Tiedätkö mitä yhteistä on sammakolla ja lääkärillä? Entä tiikerillä ja kotikissalla? Kuinka villihevonen löytää takaisin luontoon? Miksi kesyvuohi uhkaa markhor-vuohta? Viihtyykö leopardi yksin tarhassaan? Tule selvittämään vastaukset ja kuulemaan muita mielenkiintoisia tarinoita villieläimistä! Kysy eläinlääketieteen opiskelijoilta eläinten hoidosta, terveydestä ja hyvinvoinnista eläintarhassa. Tule tutustumaan eläimiin pintaa syvemmältä!

Lauantaina 21.2.2015
klo 11-14 Eläinlääketieteen opiskelijoiden opastuspisteet:
Kissalaakso
Amazonia-talo  
Vuohet: Makrhor (kierteissarvivuohi)
Mongolianvillihevonen
Partakorppikotka

Sunnuntaina 22.2.2015
klo 11-14 eläinlääketieteen opiskelijoiden opastuspisteet:
Kissalaakso
Amazonia-talo  
Vuohet: Makrhor (kierteissarvivuohi)
Mongolianvillihevonen
Partakorppikotka

Helsingin yliopiston opiskelijoille alennettu sisäänpääsymaksu: voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä pääset sisään Korkeasaareen lastenlipun hinnalla 6 € ajalla 19.–22.2.2015.