Koulutusohjelmat ja opiskelijaksi hakeminen

Helsingin yliopistossa koulutus järjestetään koulutusohjelmissa. Oikeustieteellisessä tiedekunnassa on kolme koulutusohjelmaa: kolmevuotinen oikeusnotaarin koulutusohjelma, kaksivuotinen oikeustieteen maisterin koulutusohjelma sekä kaksivuotinen kansainvälinen maisteriohjelma.
Koulutusohjelmat

Oikeustieteellisessä tiedekunnassa voit suorittaa oikeusnotaarin tutkinnon (ON) ja oikeustieteen maisterin tutkinnon (OTM) suomeksi tai ruotsiksi. ON-tutkinto on mahdollista tehdä myös kaksikielisenä (suomi-ruotsi). Nämä tutkinnot on mahdollista suorittaa Helsingissä tai Vaasassa.

Helsingissä voit lisäksi suorittaa englanninkielisen kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterintutkinnon (Master of International and Comparative Law, MICL).

Oikeusnotaaritutkinto pätevöittää sinut niihin tehtäviin, joihin edellytetään alempaa korkeakoulututkintoa. Oikeustieteen maisterin tutkinto sekä kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto pätevöittävät sinut tehtäviin, joihin edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa. Lisäksi oikeustieteen maisterin tutkinto antaa pätevyyden niihin julkisen sektorin tehtäviin, joihin vaaditaan nimenomaisesti oikeustieteen maisterin tutkinto.

Maisterintutkinnon jälkeen voit suorittaa jatkotutkinnon hakemalla tohtoriopintoihin.

Juristit työelämässä

Tiedekunnasta valmistuvat juristit sijoittuvat työelämässä laaja-alaisesti niin yksityisen elinkeinoelämän, julkisen hallinnon, tuomioistuinlaitoksen, järjestöjen kuin asianajotoiminnan piiriin - unohtamatta tutkijoita ja sitä osaa juristeista, jotka sijoittuvat muihin kuin perinteisiin juridisiin ammatteihin. Juristin tehtävät ovat yhteiskunnallisesti arvostettuja, ja juristit työllistyvät hyvin.

Oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2016 valmistuneiden työllistyminen 5 vuotta valmistumisen jälkeen

  • töissä 98 %
  • työllisten osuus työvoimasta 100 %
  • mediaanipalkka kuukaudessa 5 250 euroa

Lue tarkemmin uraseurantaraportista.

Opiskelijaksi hakeminen

Tiedekuntaan otetaan vuosittain noin 250 uutta opiskelijaa. Halukkaista noin 5–10 % pääsee sisään. Suomen- ja ruotsinkielisille on omat kiintiönsä.

Kaiken opiskelijaksi hakemiseen tarvittavan tiedon löydät koulutusohjelman sivuilta sekä oikeassa sarakkeessa olevien linkkien kautta.