Tutustu ohjelman opettajiin

Valtio-opin ja viestinnän tieteenalat ovat maailman kärkeen kuuluvia tutkimus- ja opetusyksikköjä. Aineiden opettajat tarjoavat opiskelijoilleen laajaa tietotaitoaan alan tutkimuksesta ja kiinnittävät erityistä huomiota kriittisen ajattelun ja ilmaisun kehittämiseen ja opiskelijoiden kasvuun itsenäisiksi ja eettisiksi toimijoiksi.

Mikko Mattila on yleisen valtio-opin professori ja politiikan ja viestinnän maisteriohjelman johtaja. Hänen tutkimusintressinsä liittyvät poliittiseen osallistumiseen, politiikan instituutioihin, Euroopan unionin päätöksentekoon sekä terveyden ja poliittisen osallistumisen yhteyksiin. Lisätietoja hänen tutkimuksestaan ja muista aktiviteeteista löytyy TUHAT-tutkimustietojärjestelmästä.

Riikka Kuusisto on maailmanpolitiikan yliopistonlehtori ja politiikan ja viestinnän kandiohjelman johtaja. Hänen tutkimusintressinsä liittyvät rauhan- ja konfliktintutkimukseen, ulkopoliittiseen retoriikkaan, viholliskuviin, sotametaforiin ja maailmanpolitiikan teorianarratiiveihin. Lisätietoja hänen tutkimuksestaan ja muista aktiviteeteista löytyy TUHAT-tutkimustietojärjestelmästä.

Opiskelin Tampereella tiedotusoppia ja muutin Helsinkiin 1984 saatuani pestin Ylioppilaslehden toimittajana. Ylkkärin jälkeen paluu ”normaalijournalismiin” ei oikein enää maistunut ja muutuin vähitellen toimittajasta tutkijaksi. Väittelin keväällä 1996 Tampereella ympäristöuhkista mediassa ja samana syksynä aloitin Helsingin yliopiston viestinnän laitoksella, ensin lehtorina ja vuodesta 2001 professorina. Olen tutkinut julkisuutta ja median roolia yhteiskunnassa, ympäristöongelmien käsittelyä mediassa sekä tieteen ja asiantuntijoiden roolia yhteiskunnassa, josta julkaisin viimeksi kirjan Julkinen tiede. Sitä ennen kirjoitin Janne Seppäsen kanssa Mediayhteiskunta-kirjan, joka oli pitkään viestinnän pääsykoekirjana. Jannen kanssa kirjoittelemme myös silloin tällöin Mediayhteiskunta-blogia.Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja nykyään yhä enemmän myös opettamisesta. Viestinnän peruskurssia olen opettanut jo pidempään ja on aina yhtä mukavaa saada aikaan mielenkiintoista keskustelua yli sadan opiskelijan massaluennolla. Tunnen joskus huonoa omaatuntoa siitä, että käytän liian paljon aikaa kaunokirjallisuuden lukemiseen, kokkaamiseen tai jazzin, Brasilian rytmien ja funkin kuunteluun.

Lisätietoa tutkimuksesta löytyy TUHAT-tutkimustietojärjestelmästä sekä blogisivuilta.