Ajan­koh­tai­nen, avoin ja il­mai­nen verk­ko­kurs­si Ym­pä­ris­tö­ta­lous­tie­teen pe­rus­teis­ta al­kaa ke 6.9.2017

Opiskele jo lukion aikana Helsingin yliopistossa! Lukiolaisille ajankohtainen, avoin ja ilmainen verkkokurssi Ympäristötaloustieteen perusteista alkaa ke 6.9.2017

Jokainen sukupolvi ansaitsee puhtaan ja terveen planeetan, johon rakentaa tulevaisuutensa. Mutta onko se tarjolla tämän päivän nuorille? Ilmastonmuutos, merien happamoituminen ja monimuotoisuuden tuhoaminen vaarantavat elämän ehtoja ja jopa ravinnon tuotantoa.

• Voidaanko maailma pelastaa ilmastokatastrofilta?
  • Riittääkö aika fossiilisten polttoaineiden syrjäyttämiseen?
  • Onko päättäjillä tahtoa ja kykyä luoda korjata ympäristöongelmat?

Muutos on saatava aikaan. Tie kohti kestävää yhteiskuntaa edellyttää luonnontieteen, taloustieteen ja politiikan yhdistämistä. Sitä tarjoaa uusi tieteenala, ympäristötaloustiede, joka on kestävän kehityksen taloustiedettä. Se kasvattaa tulevaisuuden toimijoita ja tutkii keinoja saavuttaa kestävä yhteiskunta. Alalta valmistuneet toimivat ilmastotyössä, luonnon suojelun ja muiden ympäristöteemojen parissa.

Ympäristötaloustieteen kurssi johdattaa uudenlaiseen tietoon: lukion biologian, maatiedon ja yhteiskuntaopin tiedot täydentyvät ja jäsentyvät uudeksi ajatteluksi, ympäristöpolitiikan teoriaksi. Kurssilla teoriaa sovelletaan ilmastonmuutoksen hillintään, Itämeren suojeluun, luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen ja taloudelliseen kasvun ympäristöllisten edellytyksiin.

Opettajana toimii Ympäristöekonomian professori, Suomen Ilmastopaneelin puheenjohtaja ja Itämeripaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen.

Helsingin yliopisto tarjoaa myös Ilmasto-nyt MOOC ja Suomen metsät-MOOC. Lisätietoa kursseista sivulla http://mooc.helsinki.fi/

YET_markku_ollikainen0708

Kuvassa Prof. Markku Ollikainen

Mitä tarkoittaa verkkokurssi? MOOC eli Massive Open Onlinen Course tarkoittaa verkkokurssi, jolle kuka tahansa voi osallistua maksutta. MOOC-kurssille voit osallistua joko nimettömästi vierailijana tai rekisteröityä osallistujaksi.

Vierailijana voit tutustua kurssin sisältöihin ja osaan aineistoista. Vierailijana sinulla ei ole mahdollista osallistua keskusteluihin, palauttaa tehtäviä tai saada suoritusmerkintää kurssista.

Osallistujana näet kurssin kaikki aineistot, voit tehdä harjoitustehtävät, osallistua verkkokeskusteluihin ja halutessa ilmoittautua tenttiin. Osallistuminen kurssille on täysin ilmaista.

Vain siinä tapauksessa että haluat osallistua kurssin lopputenttiin ja saada suoritusmerkinnän opintojaksosta (3 op), sinun tulee maksaa Avoimen yliopiston opintomaksu.

MOOC-kurssin toteuttavat Helsingin yliopisto, Avoin yliopisto, Opettajien akatemia, ja Opetusteknologiakeskus.