Ilmo Aronen, Kotieläintiede

Kotieläintieteestä valmistunut Ilmo Aronen toimii tutkimus- ja kehitysjohtajana Rehuraisio Oy:ssä sekä Raisio Oyj:n Tutkimussäätiön asiamiehenä.

1. Mitä olet opiskellut?

— Opiskelin kotieläintiedettä ja erityisesti kotieläinten  ravitsemustiedettä.
 

2. Mitä teet työksesi?

— Toimin tutkimus- ja kehitysjohtajana Rehuraisio Oy:ssä, joka on Raisio  Oyj:n tytäryhtiö. Toimin myös Raisio Oyj:n Tutkimussäätiön asiamiehenä päätyöni ohella. Työssäni olen jatkuvassa yhteistyössä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa sekä kotimaassa että ulkomailla. Toisaalta teen yhteistyötä myös käytännön tilojen ja monien kotieläintuotteita  jalostavien yritysten kanssa. Tehtäväni on tuottaa ja hankkia tutkittua tietoa rehutuotekehityksen avuksi.

3. Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät alallasi?

— Alani tulevaisuudennäkymät ovat hyvät. Suomessa tiedetään, että ollakseen kestävää kotieläintuotannon tulee olla eettistä, ekologista ja ekonomista. Suomessa on teknistä tietotaitoa.  Kotieläintutkimuksenkin resurssit ovat varsin hyvät, erityisesti lypsykarjapuolella. Kaiken kaikkiaan maatalousala on tulevaisuuden ala. Tuottaahan maatalous ruoan lisäksi energiaa ja elämyksiä.

4. Mikä oli paras opiskelumuistosi?

— Parhaat opiskelumuistoni liittyvät kaikenmoiseen vapaa-ajan toimintaan liikunnan ja musiikin alalla. Kaveriporukka oli varsin tiivis ja monet ystävyyssuhteet ovat osoittautuneet elinikäisiksi. Pro gradu -työni tein Ruotsissa Alfa Lavalin koetilalla. Se oli myös tosi hieno kokemus, josta olen kiitollinen vieläkin.