Essi Saarinen, Kasvintuotantotieteet

Kasvintuotantotieteistä valmistunut Essi Saarinen toimii kehityspäällikkönä Yara Suomessa (entinen Kemira-Growhow).

Opiskellut kasvintuotantotieteitä ja erityisesti kasvipatologiaa. Lisäksi opiskellut kasvinviljelytiedettä, neuvontaoppia ja maaperäkemiaa.

1. Mitä teet tällä hetkellä työksesi?

— Toimin Yara Suomessa kehityspäällikkönä. Työssäni yhdistyvät tuotekehitys ja viestintä. Vastaan nurmiviljelyyn liittyvän tutkimustoiminnan suunnittelusta, tutkimustulosten soveltamisesta yrityksen tuotekehitykseen ja tuotantoon sekä näiden asioiden tiedottamisesta viljelijäasiakkaillemme. Lisäksi kokoan viljelijöiltä käyttökokemuksia tuotteistamme, koulutan ja kierrän messuilla. Kumisaapashommiinkin pääsee, sillä kenttäkokeet tehdään omalla koetilallamme Vihdin Kotkaniemessä.

Kuulin Yara Suomesta alun perin opiskeluaikana Viikissä pidetyillä rekrytointimessuilla ja innostuin. Hakeuduin yritykseen ensin kesätöihin, jonka jälkeen työnantaja tarjosi minulle lopputyöaihetta ja työpaikkaa.

2. Mikä tekee työstäsi mielenkiintoisen?

— Parasta työssäni ovat monipuolisuus, yhteistyö viljelijöiden kanssa ja yrityksemme kansainvälisyys. Suomalaiset viljelijät ovat huippuammattilaisia, joiden kanssa oppii aina uutta. Toisaalta ulkomaiset kollegat avaavat uusia näkökulmia asioihin. On mielenkiintoista seurata miten alamme kehittyy maailmalla. Lisäksi minulla on mahdollisuus osallistua alan koulutukseen ja konferensseihin myös ulkomailla.

3. Miltä tulevaisuutesi näyttää?

— Edessä on kiinnostavia haasteita ja mahdollisuuksia koko maataloussektorin näkökulmasta. Kaupan kansainvälistyminen korostaa entisestään vaatimuksia maataloustuotteiden laadusta, joihin pyritään vastaamaan. Myös ympäristökysymykset ovat pinnalla ja tuotekehityksellä pyrimmekin paitsi huomioimaan ympäristön myös helpottamaan viljelijöiden työtä, konkreettisena esimerkkinä kokonaisvaltaiset kasvuohjelmamme.

Nykyiset työtehtäväni tuotekehityksen ja viestinnän parissa ovat mielenkiintoista - joka päivä on jotain uutta. Tiedon ja kokemuksen määrä karttuu jatkuvasti. Erityisen antoisia ovat olleet keskustelut osaavien työkavereiden kanssa. Tulevaisuus näyttää hyvältä sillä Yara Suomi on monialainen yritys, joka tarjoaa laajoja ja monipuolisia tehtäviä.

4. Mitkä ovat parhaita muistojasi opiskeluajoilta?

— Opiskeluaikana olin mukana ainejärjestömme Sampsan toiminnassa. Sen kautta syntyi verkosto ihmisistä, joiden kanssa olen yhä tekemisissä. Yhteydenotto työnmerkeissä on nyt helppoa, kun nimet ja kasvot ovat jo aikaisemmin tulleet tutuiksi.