Elina Paakala, Kotieläintiede

Kotieläintieteestä valmistunut Elina Paakala toimii kehitysagronomina Faba yrityksessä Tikkurilassa.

1. Mitä olet opiskellut?

— Opiskelin Viikissä kotieläintiedettä ja erityisesti kotieläinten jalostustiedettä. Lisäksi suoritin kokonaisuuksia luonnonmukaisesta maa- ja elintarviketaloudesta (Luomu) ja omaksi ilokseni espanjasta. Aiemmalta koulutukseltani olen agrologi (AMK).

2. Mitä teet työksesi?

— Työskentelen Faban tuotekehitystiimissä kehitysagronomina. Tällä hetkellä työhöni kuuluu viljelijöiden, jalostusneuvojien ja toimistohenkilökunnan sekä myös esimerkiksi maitotilaneuvojien ja sorkkahoitajien käyttämien erilaisten ohjelmistojen kehittäminen ja uudistaminen.

3. Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät alallasi?

— Ala tuntuu kehittyvän kovaa vauhtia toisaalta genomitiedon lisääntymisen, toisaalta koko maailmaa koskevan ruokakysymyksen johdosta. Lähiruoka on pinnalla jatkuvasti enkä usko, että kuluttajat haluaisivat siirtyä kokonaan käyttämään ulkomailta tuotuja eläintuotteita ekologisista ja eläinsuojelullisista syistä.

4. Mikä oli paras opiskelumuistosi?

— Parhaita opiskelumuistoja ovat alan huippuasiantuntijoiden mahtavat luennot! Ja ehkä hieman yllättäen kesä, jona tein graduni. Aihe oli hyvin mielenkiintoinen ja ajankohtainen ja vaikka luennot olisivat kuinka hyviä, niin vasta tekemällä oikeasti oppii.