Ura ja työelämä

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelma yhdessä valitsemasi maisteriohjelman kanssa valmistavat monipuolisiin opetustustehtäviin eri koulutusasteilla ja aikuiskoulutuksessa.

Jos suunnittelet äidinkielen opettajan uraa, sinun tulee sisällyttää tutkintoosi opintoja kielestä, kirjallisuusaineesta sekä puheviestinnästä. Aineenopettajan pedagogiset opinnot puolestaan suoritetaan maisterivaiheessa. Voit tutustua tarkemmin opettajan pätevyyteen vaadittaviin opintoihin humanistisen tiedekunnan Opettajan pätevyys -sivulla!

Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien opinnot tarjoavat myös valmiuksia tiedotuksen, viestinnän ja kustannusalan töihin, kirjasto- ja tutkimustyöhön sekä erilaisiin kulttuurialan tehtäviin. Myös hallinnon alalla tarvitaan yhä enemmän kielen ja kulttuurin asiantuntijoita erilaisissa suunnittelu- ja koordinointitehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Tutustu kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien alumnien urapolkuihin 375 humanistia -sivustolla ja Töissä.fi-palvelussa.