Kanditutkinnon jälkeen?

Master's Programme in Geology and Geophysics on monitieteinen maisteriohjelma, kuten kaikki Kumpulan kampuksen maisteriohjelmat. Se tarkoittaa, että suurin osa kursseista on englanninkielisiä.

Geologian ja Geofysiikan maisteriohjelmassa on neljä opintosuuntaa. Erikoistuminen näille tapahtuu kandiopinnoissa muiden aineiden opintojen kautta (sulkeissa muut opinnot, jotka vaaditaan):

  • Hydrogeologian ja ympäristögeologian opintosuunta:  Mat/Fys/Kem/Tilastotiede/Tietojenkäsittelytiede, yhteensä kursseja 30 op. Lisäksi tälle opintosuunnalle suuntaava valitsee kemian opintokokonaisuuden, 15 op.
  • Petrologian ja taloudellisen geologian opintosuunta:  Mat/Fys/Kem/Tilastotiede/Tietojenkäsittelytiede, yhteensä kursseja 30 op. Lisäksi tälle opintosuunnalle suuntaava valitsee kemian opintokokonaisuuden, 15 op.
  • Paleontologia ja globaali muutos: Mat/Fys/Kem/Tilastotiede/Tietojenkäsittelytiede tai Biologia (25 op) + 5 op erikoistumista tukeva kurssi. Lisäksi tälle opintosuunnalle suuntaava valitsee kemian opintokokonaisuuden, 15 op.
  • Kiinteän maan geofysiikka: FYS2077 Kiinteän maan geofysiikan peruskurssi 5 op + Fysiikkaa 25 op. Tälle opintosuunnalle erikoistuva ottaa kemian opintokokonaisuuden tilalle Matemattiset apuneuvot I-III kurssit, yhteensä sekin 15 op.

Tutustu ura-tarinoihin, niin ehkä ajatus omasta opintosuunnasta alkaa muodostua.

Tutustu myös Geologian ja geofysiikan maisteriohjelman sivuihin.

Geotieteiden kandiohjelmasta voi hakeutua (erillisen valinnan kautta) myös muihin Helsingin yliopiston maisteriohjelmiin. Voit myös halutessasi vaihtaa maisterivaiheen opintoihin muihin yliopistoihin Suomessa tai ulkomailla.