Ilmari Pakkala, geotieteiden kandiopiskelija

Moro, olen Ilmari Pakkala, aloitin geologian opinnot syksyllä 2016 eli olen tämän lukuvuoden fuksi. Tieteet ja etenkin luonnontieteet ovat aina herättäneet minussa suurta mielenkiintoa, joten mikä osoittautuikaan paremmaksi vaihtoehdoksi kuin aloittaa geologian opinnot Helsingin yliopistossa.

Geologiasta löysin itselleni sopivan käytännönläheisen tieteenalan. Sain heti hyvän käsityksen, miten konkreettisesti pystyn havainnoimaan maapallon rakennetta ja vaikkapa luonnonmullistuksia.  Ensimmäisen kerran todella tajusin olevani oikealla polulla, kun olimme vierailulla Kumpulan kartanon geologisessa museossa ja sain pidellä kädessäni maahan pudonnutta meteoriittia. Se oli noin 4,6 miljardia vuotta vanha eli vanhempi kuin itse maapallo!

Geologian mukana tuli myös joukko mahtavia tyyppejä. Ihmisiä saapui opiskelemaan juuri sen verran, että kaikki opimme tuntemaan toisemme hyvin ja saimme rennon, jopa idyllisen ryhmähengen päälle. Myös vanhemmat opiskelijat tulivat nopeasti tutuiksi geologien omissa tiloissa pyöriessämme, tai saunassa ja paljussa istuessamme.

Kaikki ovat olleet innokkaita auttamaan ja opastamaan kompastelevia fukseja. Geologisen ainejärjestön Vasaran ja muiden matemaattis-luonnontieteellisten seurojen yhteisissä tapahtumissa on tutustunut helposti myös muiden aineiden opiskelijoihin.

Olen kohta suorittanut perusopintoni ja sitten jatkuu matka seuraavaan lukuvuoteen. Tulevaisuuden opintojeni suuntautumisesta en ole vielä täysin varma, mutta ei niistä tarvitsekaan vielä fuksivuotena päättää. Odotan mielenkiinnolla ensi vuotta ja etenkin opintoihin sisältyviä ekskursioita ja kenttäkursseja.

Kuva: Vasaran 80-vuotisvuosijuhlissa. Vasemmalla kuvassa fuksitoverini Ilkka Kettunen. Skumppaa juotiin kohtuudella.