Hanna Rantanen, geotieteiden kandiopiskelija

Aloitin geologian opinnot Helsingin yliopistossa Kumpulan kampuksella syksyllä 2014. Sitä ennen opiskelin matematiikkaa samalla kampuksella ja matematiikan opintosuunnitelmaa tehdessäni taisin ensimmäisen kerran törmätä geologiaan omana tieteenalanaan.

Löysin matikkaa opiskellessani geologian opintosuunnitelmasta mielenkiintoiselta kuulostavia kursseja ja ajattelin ottavani sen sivuaineekseni. Vietin kuitenkin yhden välivuoden, jonka aikana päädyin hakemaan useampaankin eri paikkaan opiskelemaan. Geologian pääsykoekirjoja lukiessani totesin, että tämä minua oikeasti kiinnostaa ja tätä haluan opiskella.

Ja niin päädyin tänne, enkä olisi voinut paremmin valita! Geologia tieteenä on todella laaja ja löysinkin melko nopeasti itseäni kiinnostavat aihealueet. Olen näillä näkymin suuntautumassa kiinteälle eli kallioperägeologian puolelle. Pidän erityisesti esimerkiksi ohuthieiden eli ohuiden kivinäytteiden tutkimisesta mikroskoopilla. Geologia on usein myös hyvin käytännönläheistä ja kenttäkurssit ovat olleet minulle tärkeitä.

Geologian opiskelijoiden pieneen yhteisöön oli myös helppo sukeltaa. Opinnoista ei ole tarvinnut selvitä yksin ja kursseilla jaetaan neuvoja avoimesti. Myös ainejärjestötoimintaan pääsee kaikki halutessaan mukaan. Itse olenkin ollut ainejärjestömme Vasara ry:n emäntänä, hallituksen jäsenenä ja vuoden 2017 puheenjohtajana. Vaihtoonkin voisi lähteä…

Ainakin voin sanoa ottaneeni kaiken irti opinnoista!