Minä ja maailmankaikkeus -opastukset Helsingin Observatoriolla 21.3.2015

Millaisten yksinkertaisten havaintojen avulla maailmankuvamme on avartunut? Miten voi nähdä maapallolta käsin, ettemme olekaan maailmankaikkeuden keskus, vaan elämme keski-ikäistä tähteä kiertävällä kiviplaneetalla? Kierros vie myös planetaarioon, jossa oppaan johdolla tutustutaan oman kotipihan tähtitaivaan ilmiöihin ja yötaivaan liikkeeseen.

Maailmankaikkeuden rakenne ja mittakaava avautuvat: matkaamme vehreältä kotiplaneetaltamme aina kaukaisiin galakseihin asti miljoonien valovuosien päähän. Keskustelemme siitä, miten ihminenkin on ”tähtien lapsi” ja osa maailmankaikkeuden suurta kiertokulkua. Miten maailmankuvamme muuttuu, jos joltakin kaukaiselta eksoplaneetalta saapuukin viesti vieraalta sivilisaatiolta?

Näyttelyn vaihtuvassa osassa pääset tutustumaan Suomesta löydettyihin meteoriitteihin. Kohtaa myös aito pala Kuuta ja punaista naapuriplaneettaamme Marsia!

Opastukselle pääsee pääsylipun hinnalla:

  • 6 euroa / aikuinen
  • 4 euroa / opiskelija, eläkeläinen, Ursan jäsen tai Helsingin yliopiston alumni
  • 2 euroa / 7-17-vuotiaat

Ilmoittautuminen tapahtumapäivänä paikan päällä Observatoriossa (Kopernikuksentie 1, Helsinki) klo 12 alkaen. 45 minuutin kierrokset alkavat klo 12.30, 13.00, 13.30 ja 14.00. Maks. 20 henkilöä/kierros.