Rekisteriseuranta

Rekisteriseurannan avulla jatko-opintojen edistymistä seurataan ja opinnoissaan viivästyneelle opiskelijalle tarjotaan tukea ja ohjausta. Tavoitteena on kannustaa jatko-opiskelijaa edistämään opintojaan ja tutkinnon valmistumista.

Jatko-opiskelijoiden rekisteriseuranta koskee niitä Helsingin yliopistossa kirjoilla olevia jatko-opiskelijoita, joiden jatko-opinto-oikeuden myöntämisestä on kulunut kuusi vuotta tai enemmän ja joiden jatkotutkinto on kesken.

Laitokset ja tohtoriohjelmat tarjoavat seurannassa poimituille opinto-ohjausta ja neuvontaa, jonka yhteydessä selvitetään opintoja viivästyttäneitä seikkoja ja hoidetaan tarvittaessa esimerkiksi ohjausjärjestelyt ja opintosuoritusmerkinnät ajan tasalle. Poimintaan joutuneille asetetaan opiskelijarekisteriin läsnäoloilmoittautumisen esto tulevalle lukuvuodelle.

Ohjeita seurantaan poimituille opiskelijoille

Jotta voit ilmoittautua läsnäolevaksi, sinun tulee päivittää henkilökohtainen jatko-opintosuunnitelmasi ja toimittaa se mieluiten henkilökohtaisesti jatko-opintojesi ohjaajalle. Jos väitöskirjasi on jätetty esitarkastukseen, riittää, että ilmoitat siitä sähköpostitse tai puhelimitse Kumpulan opiskelijapalveluihin.

Jatko-opintosuunnitelmalomake

Jatko-opintojen ohjaaja käy läpi jatko-opintosuunnitelmasi ja antaa sinulle tarvittaessa opinto-ohjausta. Allekirjoitettu jatko-opintosuunnitelma toimitetaan tämän jälkeen pääaineen professorille. Pääaineen vastuuprofessori joko hyväksyy suunnitelman liitteineen allekirjoituksellaan tai esittää sen hylkäämistä suunnitelmassa ilmenevien puutteiden vuoksi. Tämän jälkeen tohtoriohjelma arvioi tutkimusaiheen sopivuuden ohjelmaan.

Hyväksytty suunnitelma

Palauta allekirjoitetun, hyväksytyn opintosuunnitelman kopio Kumpulan opiskelijapalveluihin, missä läsnäoloilmoittautumisen esto poistetaan Oodista. Tämän jälkeen voit ilmoittautua läsnäolevaksi.  

Jatko-opintosuunnitelman päivityksellä saatu lisäaika on voimassa enintään kolme vuotta kerrallaan.

Hylättäväksi esitetty suunnitelma

Jos professori ei hyväksy opintosuunnitelmaasi, ilmoittaudu poissaolevaksi ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä, jotta et menetä opinto-oikeuttasi.

Jotta voit jatkaa opintojasi, sinun tulee täydentää opintosuunnitelmaasi ja ilmoittautua läsnäolevaksi sen jälkeen kun suunnitelma on hyväksytty ja läsnäoloilmoittautumisen esto poistettu. 

Lisätietoja on yliopiston verkkosivulla.