Seitsemän syytä opiskella Kumpulassa

Students studying at Kumpula campus

Miksi opiskelu matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa kannattaa? Tutustu opiskelijoidemme laatimaan listaukseen! 

1. Luonnontieteellisen tutkimuksen huipulla

Helsingin yliopiston korkea sijoitus maailman yliopistojen joukossa on laadukkaan tutkimuksemme ansiota. Kumpulan kampus on yksi Pohjoismaiden suurimmista luonnontieteellisen osaamisen keskittymistä, ja Kumpulassa on useita huippututkimusyksiköitä. Kun opiskelet meillä, olet heti mukana tieteenalasi kärkiporukoissa.

2. Hyvät työllistymismahdollisuudet

Monet matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijat pääsevät töihin yliopistolle ja tutkimusryhmiin jo opintojensa aikana. Työharjoittelu ja kesätyöt avaavat ovia yrityksiin ja järjestöihin. Kun hyödynnät yliopiston koko opintotarjontaa, saat hyvän pohjan työelämää varten.

3. Monipuoliset opetusmenetelmät

Kumpulassa opiskellaan luennoilla, vertaisoppimalla työpajoissa, tekemällä laboratoriotöitä ja laskuharjoituksia sekä käymällä kenttäkursseja. Meillä kaikki opettajat tutkivat ja tutkijat opettavat – ja jokainen tuo alansa tuoreimmat tutkimustulokset suoraan opetukseen. Kampuksen erilaiset tilat tukevat oppimista ja uusia opiskelutapoja.

4. Opiskelun tuki

Kumpulan kampuksella opiskelijat ovat osa tiedeyhteisöä: helposti lähestyttävät opettajat tuntevat opiskelijansa ja opiskelijat opettavat toinen toistaan. Vaikka yliopisto-opiskelu on itsenäistä ja vastuu opinnoista on opiskelijalla itsellään, neuvontaa ja ohjausta antavia tahoja on paljon; ja ne ovat kaikki opiskelijoita varten.

5. Opiskelijayhteisöstä kavereita ja pääomaa

Opiskelijajärjestöissä tapaat samanhenkisiä ihmisiä ja pääset myös vaikuttamaan yliopiston toimintaan.  Ainejärjestötoiminta tarjoaa yhdessäoloa, tutustumiskäyntejä yrityksiin, vierailuja kulttuurikohteisiin, teemabileitä, urheilutapahtumia ja vuosijuhlia. Tämän päivän opiskelukaverisi ovat verkostosi myös tulevaisuuden työelämässä.

6. Kansainvälisyyttä kampuksella ja maailmalla

Meillä kansainvälisyys on luonnollinen osa opintoja. Jos haluat, niin pääset vaihto-opiskelijaksi korkeatasoiseen ulkomaalaiseen yliopistoon ja voit tehdä työharjoittelun ulkomailla. Kumpulan kampuksella on paljon kansainvälisiä opiskelijoita ja tutkijoita, ja osa maisterintutkinnoista on englanninkielisiä. Voit myös suorittaa kandidaatintutkintosi englanniksi valitsemalla Bachelor of Science -kandiohjelman.

7. Palvelut lähellä

Viihtyisältä kampukselta löytyy tiedekirjasto, opiskelijaravintoloita ja liikuntakeskus. Kumpulassa on paljon opiskelija-asuntoja ja vieressä sijaitsee Arabian kauppakeskus. Kampus sijaitsee vain neljän kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Kumpulasta pääset nopeasti julkisella liikenteellä keskustaan ja muille kampuksille Viikkiin ja Meilahteen.