Tutustu meihin

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on kansainvälisesti korkeatasoinen ja kansallisesti ainutlaatuinen uusiutuvien luonnonvarojen kestävään käyttöön keskittyvä monitieteinen yhteisö. Tuotamme uutta tutkimukseen perustuvaa tieteellistä tietoa ja koulutamme laaja-alaisia ja vastuullisia asiantuntijoita vaativiin kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin.

Uusiutuvien luonnonvarojen merkitys yhteiskunnassa on kasvussa kestävän biokiertotalouden noustua yhdeksi tärkeimmistä keinoista vastata merkittäviin globaaleihin kysymyksiin kuten ilmastonmuutokseen ja elonkirjon köyhtymiseen. Tutkimuksemme ja opetuksemme antavat eväitä hallittuun kestävyysmuutokseen ja tukevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Tutkimuksemme ja opetuksemme kohteet ovat maataloudessa, ruoassa, ja metsien ja veden käytössä. Kartutamme ymmärrystä siitä, miten biosfäärin, tuotannon, talouden ja yhteiskunnan prosessit toimivat ja muuttuvat. Hallussamme on koko ruokajärjestelmä pellosta pöytään, ja metsäketju maaperästä markkinointiin, toiminnan ympäristövaikutukset mukaan lukien. Tutkimuksemme perustuu luonnontieteisiin, yhteiskuntatieteisiin ja teknologiaan.

Tieteenalojamme ovat elintarvike- ja ravitsemustieteet, maatalous-, metsä- ja taloustieteet sekä mikrobiologia. Tiedekunta toimii Viikin kampuksella Helsingissä ja tiedekuntaan kuuluva Ruralia-instituutti puolestaan Mikkelissä ja Seinäjoella. Myös Hyytiälän metsäasema Pirkanmaalla sekä Muddusjärven tutkimusasema Inarissa kuuluvat maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan.

Vuonna 2023
Tiedekunnan koordinoimat verkostot
Tiedekunnan uutiskirjeet sekä sosiaalinen media
Videot
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta | Helsingin yliopisto
Tervetuloa Viikin kampukselle!

Englanninkielinen video esittelee Viikin kampuksella tapahtuvaa tutkimusta, opetusta ja yhteiskunnallista vuorovaikutusta, tiedekuntien tutkimusasemia, kampuksella olevia muita toimijoita sekä kampuksen ympäristöä.