Toukokuussa Ilmasto muuttaa kaiken

Tiedekulma Aleksilla tutkijat keskustelevat ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista 5.5. - 21.5. Ilmasto muuttaa kaiken on yksi Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden tiedeteemoista. Teema alkaa Ilmasto muuttaa luonnon -paneelilla tiistaina 5.5. kello 17:00-18:30, jolloin keskustelemassa muun muassa Luomuksen eläintieteen yksikön johtaja Aino Juslén.

Tiedekulma Aleksilla tutkijat keskustelevat ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista 5.5. - 21.5. Ilmasto muuttaa kaiken on yksi Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden tiedeteemoista.

Teema alkaa Ilmasto muuttaa luonnon -paneelilla tiistaina 5.5. kello  17:00-18:30, jossa keskustelemassa eläintieteen yksikön johtaja Aino Juslén luonnontieteellisestä keskusmuseosta, akatemiaprofessori Timo Vesala fysiikan laitokselta ja paleoekologian tutkija Minna Väliranta. Tilaisuuden juontaa tiedetoimittaja Pasi Toiviainen.

Suomea on joskus pidetty ilmastonmuutoksen voittajana, mutta onkohan noin? Mitä seurauksia lämpenevällä ilmastolla on pohjoisen metsille, soille, kasveille ja eläimille? Mitä voimme oppia menneiden aikojen ilmastonmuutoksista? Keskustelu luotaa lämpenevän ilmaston vaikutuksia ja takaisinkytkentöjä tieteen valossa.

Tilaisuuteen voi osallistua tiistaina uudessa Aleksin Tiedekulmassa osoitteessa Aleksanterinkatu 7 tai seurata keskustelua suorana lähetyksen verkossa. Twitterissä keskutellaan aihetunnisteella #ilmastomuuttaa

Ensi marraskuussa maa järisee kunnolla, kun Luomuksen Muutosta ilmassa -näyttely avautuu yleisölle.