Sukupuuttoon kuolleen jaavantiikerin luuranko osaksi Luonnontieteellisen museon näyttelyä

Tervetuloa ihailemaan yhtä harvoista maailman museoissa näytteillä olevista jaavantiikerin luurangoista! Museon uusin helmi seisoo täytetyn amurintiikerin edessä Luut kertovat -näyttelyssä.

Luonnontieteellisen museon Luut kertovat -näyttelysalissa paljastettiin tänään kansainvälisen vierasjoukon kera museon uusin helmi, jaavantiikerin luuranko. Jaavantiikeri oli Jaavan saarella Indonesiassa elänyt tiikerin alalaji, josta ei ole tehty luotettavia havaintoja 1970-luvun jälkeen.

Luomuksen jaavantiikerin luuston on alun perin hankkinut professori E. J. Bonsdorff 1850-luvulla ja se on ollut vuosia luetteloituna osaksi luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia. Sukupuuttoon kuolleen alalajin luuranko on erittäin harvinainen ja määrityksen oikeellisuus varmistettiin vielä DNAn avulla Henry Pihlströmin johtaman kokoelmien uudelleenmääritysprojektin puitteissa. Näyttelyä varten jaavantiikerin luurangon ovat koonneet Luomuksen taitavat konservaattorit. Päävastuun luuston kokoamisesta kantoi kuitenkin luustoihin erikoistunut museomestari Janne Granroth. Kokoamistyö ja esillepano kustannettiin pääosin lahjoitusvaroin, kiinanamerikkalaisten museomme ystävien Steven ja Anne Tsengin lahjoituksen avulla.

Tervetuloa ihailemaan yhtä harvoista maailman museoissa näytteillä olevista jaavantiikerin luurangoista! Jaavantiikeri seisoo täytetyn amurintiikerin edessä luustosalin "Pintaa syvemmältä" -osiossa.

Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Aukioloajat ja lisätiedot