Splitting Gates – Sounds Afloat -näyttely

Kumpulan geologisten kokoelmien näytteiden lomasta ja väleistä voi tänä kesänä löytää myös taidetta.

Splitting Gates – Sounds Afloat –näyttely on esillä 15.5.–14.9.2024 Kumpulan kartanossa ja se on inspiroitunut historiallisen kartanon arkkitehtuurista, geologisista näytteistä ja mineraalien esillepanosta museomaailmassa. 

Taiteilijoiden Inma Herreran, Shoji Katon, Mari Sunnan, Masao Yamamoton ja Charlotta Östlundin veistoksissa, maalauksissa ja valokuvissa yhdistyvät ihmisen psyyke ja toiminta luonnonelementteihin ja ne kannustavat kiireettömästi tarkastelemaan upeita geologisia näytteitä – meteoriitteja, mineraaleja, kiviä ja fossiileja. 

Splitting Gates – Sounds Afloat on avoinna Kumpulan geologisten kokoelmien aukioloaikojen puitteissa ja vierailu sisältyy Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan sisäänpääsymaksuun. 

 

Näyttelyn on suunnitellut ja kuratoinut Shoji Kato, ja näyttely on toteutettu keskustelemalla osallistuvien taiteilijoiden, Luomuksen geologian yli-intendentin Arto Luttisen kanssa. Näyttelyä on tukenut Niilo Helanderin säätiö ja se on toteutettu Luomuksen tiimin, Galerie Anhavan, Eungyung Kimin ja Lauri Vainion avulla.

Aukioloajat 2024

Puutarha ja kokoelmat ovat avoinna:

15.5.–20.6. ke–su klo 11–18 

25.6.–14.9. ti–la klo 11–18

Lipunmyynti kartanorakennuksessa

Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan pääsylippu sisältää pääsyn geologisiin kokoelmiin. Pääsymaksuksi käy myös Museokortti. Lipunmyynti ja Museokorttien rekisteröintipiste sijaitsee puutarhan kartanorakennuksessa.