Piilotteleva palokärki – Pääosassa linnut

Mia Surakan valokuvissa korostuvat kuvatun lintulajin tyypillinen lajikäyttäytyminen ja persoonallisuus. Näyttely on avoinna 12.3.–30.5.2024.

Valokuvaaja Mia Surakan luontokuvanäyttely Piilotteleva palokärki on esillä Luonnontieteellisen museon PopUp-parvella 12.3.–30.5.2024.

"Olen valinnut kuvat siten, että niissä korostuu jokaisen kuvatun lintulajin tyypillinen lajikäyttäytyminen ja persoonallisuus. Käyttämällä luonnonvaloa eri tavoilla voin tuoda esille ääriviivoja, värejä tai höyhenten pehmeyttä. Löydät teoksistani mm. Piilottelevan palokärjen, Vihaisen kotkan, Taistelevat teeret ja Metsän valtiaan, metson. Kun kuviin syventyy tarkemmin voi havaita, että ne todellakin ilmentävät kyseisen lintulajin luonnetta hauskalla tavalla, ehkä joissain tapauksissa hieman karrikoidenkin. Kuvien kohteet tulevat esille erityisen hyvin, kun ympäristö ei vie liikaa huomiota. Kuvissa on kuitenkin paljon katsottavaa lintujen ilmeiden ja pienien yksityiskohtien myötä."

Mia Surakka on ammattivalokuvaaja ja lintukuvaukseen erikoistunut luontokuvaaja. Hän toimii päätoimisesti valokuvaajana keskittyen tällä hetkellä luontokuvaukseen. Mian pääasialliset kuvauskohteet ovat linnut, mutta hän kuvaa luontoa monipuolisesti, muun muassa nisäkkäitä ja maisemia. Luonnon kuvaamisessa Mialle on erityisen tärkeää toimia luonnon eläimiä häiritsemättä ja siksi hän kuvaakin paljon erilaisista piilokojuista käsin. 

Luonnontieteellinen museo

Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki