Luomuksen vuosikertomus 2017-2018 on julkaistu

Luomuksen vuosikertomus viimeisiltä kahdelta vuodelta on läpileikkaus Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen viimeaikaiseen tutkimukseen ja toimintaan, juhlaan ja arkeen. Vuosikertomuksen sisältöä on elävöitetty ensimmäistä kertaa myös videoin.

Luomuksen vuosikertomus viimeisiltä kahdelta vuodelta on julkaistu. Katsaus on läpileikkaus Luomuksen viimeaikaiseen tutkimukseen ja toimintaan, juhlaan ja arkeen. Kohokohtina esiin nousevat digitalisaation huima kehitys, evoluutiopuun avaaminen yleisölle ja Luomuksen toiminnan elpyminen budjettileikkauksista aiheutuneiden kriisivuosien jälkeen.

Vuosikertomuksen sisältöä on elävöitetty ensimmäistä kertaa myös videoin. Johtajan näkemykset kuluneista vuosista on katsottavissa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa kuvattuna videona ja kansalliskokoelmien juhlavuotena valmistuneet videot kertovat Luomuksen toiminnasta ja luonnontieteellisten kokoelmien merkityksestä tutkimukselle.

Vuosikertomuksen ovat toimittaneet Sanna Saari ja Leif Schulman.

Vuosikertomus 2017–2018 löytyy Luomuksen muiden julkaisujen joukosta Julkaisut-sivulta. Englanninkielinen versio vuosikertomuksesta julkaistaan myöhemmin syksyllä 2019.