Koe taianomaisen jättilumpeen kukinta 31.5. Kaisaniemessä!

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan Lummehuoneen vetonaulan parananjättilumpeen (Victoria cruziana) kukinta on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa tänään, torstain ja perjantain välisenä iltana klo 21-24, vapaa pääsy! Kukkisvaraus - tilanneseuranta uutisessa!

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan Lummehuoneen vetonaulan parananjättilumpeen (Victoria cruziana) kukinta on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa tänään, torstain 31.5. ja perjantain 1.6. välisenä iltana. 

Tilannetiedotus 2.6. klo 08:30: Kaupungin seuratuin lumme on avautunut yön aikana. Ensi yönä kukka muuttuu pinkiksi ja seuraavana vajoaa pinnan alle. 

Tilannetiedotus 1.6. klo 09:00: Lumme pääsi yllättämään kokeneimmatkin jättilumme-ekspertit! Kymmeniä vuosia jättilumpeen eloa seuranneina olimme varmoja nupun aukeamista yön aikana, mutta niin ei ole tapahtunut! Päivän oppi; älä koskaan aliarvioi luonnon monivivahteikkuutta ja yllätyksellisyyttä! 
Kerromme, kun kukka on avautunut. 
Valitettavasti emme pysty toistamaan yöaukioloa rajallisten henkilöstöresurssien vuoksi, joten kesäkuun, koulujen loppumisen ja kasvien kiireisimmän ajan kunniaksi, siirtäkäämme katseet kaikkeen muuhun maagiseen, mitä ympäriltämme luonnosta löytyy. Kaikki kasvitieteellisten puutarhojen ja Luonnontieteellisen museon kesätapahtumat, kuten yleisöopastukset ja tietoiskut löytyvät Luomuksessa tapahtuu -sivuilta.

Tilannetiedotus 1.6. klo 00:30: Nuppu on edelleen kiinni, samoin kuin kasvihuoneet portit. Kolmen tunnin aikana lummehuoneen vesialtaan ympäri lipui 824 luonnon ihmeistä kiinnostunutta vierailijaa. Kiitos kaikille! Kerromme lumpeen seuraavista vaiheista Kasvitieteellisen puutarhan FB-sivuilla ja tässä Lummeyö-uutisessa Luomus.fi-verkkosivuilla.

Tilannetiedotus 31.5. klo 20:30: Tilanne on hieman edennyt, mutta ihan varmasti ei voi vielä luvata kukan avautumista. Kannattaa kuitenkin tulla jännittämään! Ovet ovat avoinna joka tapauksessa.

Tilannetiedotus 31.5. klo 16:25: Vielä odotellaan. Pohjolan yötön yö sekoittaa yökukkijan rytmiä, joten koitamme aktivoida nuppua aukeamaan pimeyshoidolla. Lumme on peitettynä ja lehdet varjostettuna. Toivottavasti lääke tepsii!

Tilannetiedotus 31.5. klo 13:30: Lummetta seurataan herkeämättä, mutta vielä ei tiedetä aikooko lumme avautua tämän illan aikana. Jatkamme tarkkailua!

Jättilumme kukkii Kaisaniemessä vuosittain, tosin vain öisin. Ensimmäisenä yönä kukka avautuu valkoisena, sulkeutuu päiväksi ja avautuu seuraavana iltana vaaleanpunaisena. 

Tervetuloa seuraamaan nupun avautumista torstain 31.5. ja perjantain 1.6. välisenä iltana klo 21-24. Puutarhan sisäänkäynniltä (Kaisaniemenranta 2) on ohjaus Lummehuoneeseen. Ulkopuutarha ja kasvihuoneiden muut huoneet ovat suljettuja tapahtuman aikana. Vapaa pääsy. 

HUOM: Kukkimisvaraus. Mikäli nuppu ei vaikuta alkuillasta kukkimishalukkaalta, ilmoitetaan tapahtuman siirtymisestä/peruuntumisesta Luomuksen verkkosivuilla ja facebook-tapahtumassa.

Median yhteydenotot: ylipuutarhuri Pertti Pehkonen, puh. 0503185404

 

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Kaisaniemenranta 2, Helsinki 
Kasvihuoneet avoinna ti–ke ja pe–la 10–17, to 10–18 ja su 10–16, pääsymaksut 10/7/5 euroa, sisäänpääsy myös museokortilla. 
Ulkopuutarha on avoinna päivittäin klo 9–20, ympäri vuoden. Vapaa pääsy!