Jättilumpeen istutus avaa Kaisaniemen kasvihuoneiden kevätkauden

Kaisaniemen kasvihuoneissa on viime kuukausien aikana pesty ja puunattu niin kasveja kuin käytäviäkin. Myös jättilumpeen allas on valmiina tulevaa kasvukautta varten ja uusi parananjättilumme pääsee aloittamaan kasvunsa kuumankostessa lummehuoneessa maaliskuun lopulla. Huhtikuusta lähtien kasvihuoneet ovat jälleen auki normaaliin tapaan tiistaista sunnuntaihin.

Kaisaniemen kasvihuoneissa on viime kuukausien aikana pesty ja puunattu niin kasveja kuin käytäviäkin. Myös jättilumpeen allas on valmiina tulevaa kasvukautta varten ja uusi parananjättilumme pääsee aloittamaan kasvunsa kuumankostessa lummehuoneessa. Huhtikuusta lähtien kasvihuoneet ovat jälleen auki normaaliin tapaan tiistaista sunnuntaihin.

Alkuvuodesta kasvihuoneet ovat olleet yleisölle auki vain viikonloppuisin. Arkipäivinä kasvihuoneissa on kevennetty kasvustoja, vapautettu kulkureittejä, torjuttu tuholaisia ja uusia lajeja on siirretty kokoelmiin. Yksi palmusalin uusista tulokkaista on Intiasta kotoisin oleva Artabotrys hexapetalus -pensas.

Huoltotauon aikana kasvihuoneiden ikisuosikin jättilumpeen allas on pesty ja lumme on saanut uuden kasvualustan. Kasvin yksivuotisuudesta johtuen puutarhurit ottavat joka vuosi talteen lumpeen tuottamat siemenet, jotka kylvetään keskitalvella vanhan kasvin lakastuttua. Uusi taimi istutetaan maaliskuun lopussa altaaseensa. Lumme on tarkka kasvualustansa lämpötilasta ja siisteydestä. Jotta taimi lähtee kasvamaan, on allasveden oltava n. +23–24 asteista ja levät on tarkasti putsattava pois.

"Kun olosuhteet ovat kunnossa, kasvavat lehdet paistinpannun kokoisiksi parissa viikossa ja jo vapuksi voidaan odottaa kukkia", arvioi puutarhuri Merja Pulkkinen.

Kukkien ystävien ei kuitenkaan tarvitse odottaa vappuun asti, vaan eri kasvillisuusvyöhykkeiden huoneissa on aina nähtävää. Parhaillaan kukassa ovat muun muassa juudaksenpuu, kerikanlohikäärmeenvehka, tähtikämmekkä ja aavikon aaloet ja gasteriat sekä sademetsähuoneen banaanit.  

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet palaavat normaaleihin talviaukioloaikoihin 30.3.2015 – Tervetuloa!

Kasvihuoneet ovat avoinna talvikaudella: ti, ke ja pe klo 10–16, to 10–18 ja la–su 10–16. Maanantaisin suljettuna.
Pääsymaksut: 8/4/0 euroa. Joka kuukauden 1. torstaina klo 16–18 vapaa pääsy (poikkeukset mahdollisia). Ulkopuutarhaan on ilmainen sisäänpääsy ja se on avoinna ympäri vuoden joka päivä klo 9–20.
Lisätiedot: hinnat ja aukioloajat.