Haluatko tukea toimintaamme?

Taannoisen medianäkyvyyden seurauksena monet kansalaiset ja organisaatiot ilmaisivat huolensa Luomuksen yleisötoiminnan jatkuvuudesta ja kertoivat haluavansa auttaa.

– Vierailu Luonnontieteellisessä museossa ja kasvitieteellisissä puutarhoissa on mainio tapa tukea toimintaamme, kertoo Luomuksen johtaja Leif Schulman. Yksittäisten kansalaisten ja organisaatioiden suoraa lahjoittamista on myös helpotettu.

Mediassa kerrottiin taannoin (HS 17.–19.3.2016) kuinka Helsingin yliopistoon kohdistuvat rahoitusleikkaukset vaikuttavat myös Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen toimintaan. Leikkaukset vaarantavat Luomuksen menestyksekkään ympäristökasvatustoiminnan ja ylipäätään vähentävät yleisöpalvelua. Jo tehtyjen henkilöstövähennysten lisäksi karsittavien listalla ovat uudet näyttelyt ja monet yleisötapahtumat.

Medianäkyvyyden seurauksena monet kansalaiset ja organisaatiot ilmaisivat huolensa Luomuksen yleisötoiminnan jatkuvuudesta ja kertoivat haluavansa auttaa. Muiden mahdollisten tukimuotojen kuten lahjoittamisen, joukkorahoituksen, kannatusyhdistyksen perustamisen ja yritysyhteistyön lisäksi parasta tukea on tulla vierailulle Luonnontieteelliseen museoon ja Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisiin puutarhoihin.

Museossa ja Kaisaniemen puutarhassa voi vierailla ympäri vuoden ja kesäpuutarha Kumpulan kauden aloittaa jo perinteeksi muodostunut biologian opiskelijoiden perhetapahtuma Vappushokkelo.

Yleisökohteissamme vieraili viime vuonna yli 230 000 luonnon ja luonnontieteiden ystävää. Tietoa, iloa ja oivalluksia tarjoavat näyttelyt, elävät kasvikokoelmat, yleisötapahtumat ja opastukset edellyttävät monitieteistä osaamista, usean asiantuntijan työpanosta ja pitkäjänteistä yhteistyötä. Luomuksen toimintaa voit tukea myös lahjoituksella. Kiitämme!

Valitettavasti aiempaa niukemmat voimavaramme eivät riitä kovin aktiiviseen varainhankintaan, joten olemme ilahtuneita saamistamme yhteydenotoista ja tuesta. Jatkamme luonnollisesti yhteistyötä myös yliopiston varainhankinnan kanssa.

Lisäksi käynnissä on yleisökohteisiimme liittyviä neuvotteluja yritysyhteistyömahdollisuuksista ja muista kumppanuuksista. Viimeisimpiä esimerkkejä menestyksellisistä kumppanuuksista ovat Luonnontieteellisen museon uusin Muutosta ilmassa -näyttely ja kerran kuussa järjestettävät suositut piirustuspajat.

Lämmin kiitos myös kaikille toiminnassamme mukana olleille ja sitä tukeneille kumppaneille! Jos kiinnostuit kumppanuusmahdollisuudesta, ota yhteyttä Luomuksen johtaja Leif Schulmaniin.

(Kuvat: Luomus/Emilia Kurila)