Evoluutiopolku kertoo kasvien maailmanvalloituksesta!

Tarina alkaa 3 800 miljoonaa vuotta sitten merestä ja sinilevästä. Kehitys etenee vähitellen kohti monisoluisia kasveja, jotka kiipeävät kuivalle maalle ja aloittavat sen valloittamisen. Uudessa ympäristössään kasvit kohtaavat uusia haasteita. Tästä kaikesta kertoo evoluutiopolku Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa.

Tarina alkaa 3 800 miljoonaa vuotta sitten merestä ja sinilevästä. Kehitys etenee vähitellen kohti monisoluisia kasveja, jotka kiipeävät kuivalle maalle ja aloittavat sen valloittamisen. Uudessa ympäristössään kasvit kohtaavat uusia haasteita. Tästä kaikesta kertoo – evoluutiopolku.

Polun varrella selviää muun muassa millaisia olivat ensimmäiset maakasvit, miten kilpailu valosta vaikutti kasvien kehitykseen ja kuinka syntyi siemen, tuo varsinainen menestystuote! Matkan aikana saat tietää, miten sai alkunsa kukkakasvien kukoistus – todellinen flower power. Tai kuinka kasvit joutuivat saaliiksi ja alkoivat kehittää erilaisia suojakeinoja. Evoluutiopolku kertoo myös kasvien ja eläinten monimuotoisesta yhteiselosta, ihmistä unohtamatta.

Lähde matkalle kasvien kiehtovaan menneisyyteen! Evoluutiopolulle voit poiketa Palmusalissa.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet ovat talvikaudella avoinna: ti–su 10–16, maanantaisin kasvihuoneet ovat suljettuna.

Ulkopuutarha on avoinna ympäri vuoden ma–su klo 9–20. Pääsymaksut 9/4,5/0 euroa. (Poikkeusaukioloajat ja tarkempi hinnasto)