Evoluutiopolku johdattaa kasvien maailmaan

Tarina alkaa 3 800 miljoonaa vuotta sitten merestä ja syanobakteerista. Kehitys etenee vähitellen kohti monisoluisia kasveja, jotka kiipeävät kuivalle maalle ja aloittavat sen valloittamisen. Evoluutiopolulle voit poiketa Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan Palmusalissa.

Tarina alkaa 3 800 miljoonaa vuotta sitten merestä ja syanobakteerista. Kehitys etenee vähitellen kohti monisoluisia kasveja, jotka kiipeävät kuivalle maalle ja aloittavat sen valloittamisen. Uudessa ympäristössään kasvit kohtaavat uusia haasteita. Tästä kaikesta kertoo – evoluutiopolku.

Polun varrella selviää muun muassa millaisia olivat ensimmäiset maakasvit, miten kilpailu valosta vaikutti kasvien kehitykseen ja kuinka syntyi siemen, tuo varsinainen menestystuote! Matkan aikana saat tietää, miten sai alkunsa kukkakasvien kukoistus – todellinen flower power. Tai kuinka kasvit joutuivat saaliiksi ja alkoivat kehittää erilaisia suojakeinoja. Evoluutiopolku kertoo myös kasvien ja eläinten monimuotoisesta yhteiselosta, ihmistä unohtamatta.

Lähde matkalle kasvien kiehtovaan menneisyyteen! Evoluutiopolku kiemurtelee Palmusalissa.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Kaisaniemenranta 2, Helsinki
Kasvihuoneet ovat avoinna ti, ke ja pe–su klo 10–16, to 10–18 (maanantaisin suljettu).
Pääsyliput (kasvihuoneet): 8/6/4 euroa.
Ulkopuutarha avoinna päivittäin klo 9–20, vapaa pääsy.