Arkkitehtuurikierroksia Kasvimuseossa 20.1.–16.3.2024

Tervetuloa kurkistamaan oppaan johdolla Suomen vanhimpiin kasvitieteellisiin kokoelmiin! Arkkitehtuurimuseon, Designmuseon ja Luomuksen yhteisillä kierroksilla tutustutaan Kaisaniemen Kasvimuseossa tehdyn tutkimuksen historiaan ja nykyhetkeen.

Arkkitehti Gustaf Nyström suunnitteli vuonna 1903 valmistuneen jugend-rakennus luonnontieteellisen tutkimuksen tarpeisiin. Komea kivilinna toimii edelleen aktiivisena tutkimuslaitoksena. Opastuksella avautuvat ovet yleisöltä normaalisti suljettuihin tiloihin, jotka henkivät tutkitun tiedon kiehtovaa historiaa. Kierrokset ovat osa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisen Garden Futures -näyttelyn ohjelmaa.  

Puolitoista tuntia kestäville opastuksille voidaan ottaa maksimissaan 10 henkilöä/kierros. On hyvä huomioida, että tilat ovat esteelliset (useita portaita, ei hissiä).

Arkkitehtuurikierrokset Kasvimuseossa 20.1.–16.3.2024 lauantaisin klo 12 ja klo 14.  

Liput 20 €. Varaa paikkasi Luomuksen sähköisestä varausjärjestelmästä. Varattu lippu lunastetaan Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneiden kassalta ennen kierrosta. Kassa on avoinna puoli tuntia ennen opastuksen alkua.