Opastukset YHDISTETÄÄN KOULULAISOPASTUKSIIN

Tältä sivulta löydät kuvaukset Luonnontieteellisen museon ja Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan ryhmille tilattavista opastuksista ja ohjeet opastusvarauksen tekemiseen.
Online opastusvaraus

Yleisökohteidemme ryhmäopastukset varataan sähköisen opasvarauskalenterin kautta. 

Voit selata ajantasaisia, vapaita opastusaikoja kalenterista ja tehdä helposti varauksen ryhmällesi. Koulutetut oppaamme mukauttavat opastukset eri-ikäisten ja erilaisten ryhmien tarpeisiin. Kerro mahdollisista erityistarpeista varauksen Lisätietoja-kentässä.

Epäselvissä tilanteissa voit kysyä neuvoa sähköpostilla: opastukset@luomus.fi tai puhelimitse numerosta 02941 28855 maanantaisin klo 13–15.

Luonnontieteellisen museon opastukset
Kaisaniemen kasvihuoneopastus

Kasvihuoneopastuksella tutustutaan kasvikunnan ihmeisiin ja kasvihuoneiden historiaan.  

Opastusten hinnat

Opatusten hinnat 

  • Opastus arkisin 90 € + ryhmäsisäänpääsymaksut. 
  • Opastus lauantaisin ja sunnuntaisin 120 € ryhmäsisäänpääsymaksut 
  • Lisätietoa sisäänpääsymaksuista: Luonnontieteellinen museo, Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha (kasvihuoneet) ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha.

Oppilaitoshinnat

  • Opastus arkisin 90 € (sisältää oppilaitosryhmän sisäänpääsymaksut).
  • Opastus lauantaisin ja sunnuntaisin 120 € (sisältää oppilaitosryhmän sisäänpääsymaksut).
  • Etäopastuksen hinta 60 € + laskutuslisä 8 €. 

Päiväkotien, peruskoulujen, lukioden ja ammattioppilaitosten ryhmät ovat oikeutettuja oppilaitoshintaan. Työpajojen ja erikoisopastusten hinnat vaihtelevat välillä 110–160 € sisältäen sisäänpääsymaksut.

Peruuttamattomista opastuksista veloitamme opastuksen hinnan kokonaisuudessaan.

Opastus ja sisäänpääsymaksut maksetaan kassalle ennen opastuksen alkua. Maksutavaksi käyvät käteinen, pankkikortti, Visa Electron ja luottokorteista Visa ja MasterCard.

Henkilökohtaiset pääsymaksut voi maksaa myös Smartumin yhdistetyillä kulttuuri- ja liikuntaseteleillä, SmartumPayllä, Epassin mobiilisovelluksella, Eazybreak mobiililla tai Museokortilla. Myös laskutus on mahdollinen (8 € laskutuslisä). Laskun voi pyytää saavuttaessa  kassalta. Laskutusta varten tarvitaan laskutusyhteystietojen lisäksi y-tunnus. Mikäli maksajana on kaupunki/kunta tulee ottaa mukaan maksusitoumuslomake (kosti).

Voiko Luonnontieteellisessä museossa syödä omia eväitä? 
Luonnontieteellisessä museossa on eväiden syöntiä varten 4. kerroksen porrastasanteella eväspaikka, jossa on tilaa n. 20 henkilölle. Eväspaikkaa ei voi varata etukäteen.

Voiko opastuksen maksaa laskulla? 
Kyllä voi. Laskutusta varten tarvitsemme asiakkaan laskutusyhteystiedot ja y-tunnuksen (jos y-tunnusta ei ole, tarvitaan maksajan syntymäaika). Laskutuslomakkeen saa kassalta, jonne täytetty ja allekirjoitettu lomake myös palautetaan. Kaupunkien/kuntien koulut voivat tuoda mukanaan vastaavat tiedot sisältävän tilauslomakkeen. Lasku lähetetään jälkikäteen ja laskutuslisä on 8 euroa.

Mikä arvonlisäverokanta on voimassa opastuksilla ja pääsymaksuissa? 
Opastuksissa ja pääsymaksuissa on voimassa nollaverokanta eli hintoihin sisältyy alv. 0 %.

Mikä/kuka on laskuttajataho Luomuksen yleisökohteiden vierailujen ja opastusten osalta? 
Laskuilla on laskuttajatahona Helsingin yliopisto, y-tunnus: 0313471-7. Laskutus tapahtuu jälkikäteen, sillä laskutuslomake täytetään vierailun yhteydessä. Muistathan ottaa laskutusyhteystiedot mukaan!

Saako nettivarauksesta vahvistuksen? 
Kyllä. Lähetämme kaikista netin kautta tehdyistä opastusvarauksista vahvistuksen sähköpostitse. Vahvistus ei kuitenkaan lähde automaattisesti vaan vasta ehdittyämme käsitellä saapuneen varauksen. Yleensä vahvistus lähetetään viimeistään varausta seuraavana arkipäivänä. Huom! Varausvahvistuksessa on tärkeitä museovierailuun liittyviä ohjeita, joten se kannattaa lukaista läpi. Jos varausvahvistusta ei moneen päivään kuulu, ota yhteyttä opastusvaraukseen!

Miksi Luonnontieteellisen museon opastusta ei voi varata koulujen loma-aikoina (joululoma, talviloma ja syysloma)? 
Museon vilkkaimpina vierailuaikoina eli koulujen loma-aikoina, emme suurten asiakasvirtojen vuoksi pysty järjestämään opastuksia. Kokemuksemme mukaan sekä opastetun kierroksen seuraaminen että vetäminen on silloin hyvin haasteellista. Ryhmät ja yksityishenkilöt ovat kuitenkin tervetulleita vierailemaan museossa omatoimisesti kaikkina vuodenaikoina.

Järjestättekö syntymäpäiväpaketteja? 
Emme järjestä erityisiä syntymäpäiväopastuksia emmekä tarjoa/vuokraa tiloja esim. kakkutarjoiluja varten. Halutessanne voitte toki varata jonkin normaaleista opastuksistamme ja syödä syntymäpäiväherkkuja 4. kerroksen eväspaikalla. Eväspaikkaa ei kuitenkaan voi etukäteen varata.