Omatoimitehtävät Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Tehtävät on suunniteltu siten, että vastauksia etsitään ja kuvataan Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneilta, jolloin huomio suuntautuu ensisijaisesti näyttelyssä esiintyviin lajeihin ja kokonaisuuksiin. Iloisia oppimishetkiä!
Päiväkotiryhmät

Päiväkotiryhmät voivat varata ennakkoon Retki-ketun omatoimireppuja kasvihuonevierailun ajaksi. Repuissa on kartta ja kuusi erilaista tehtävää, joihin Retki-kettu tarvitsee lasten apua. Repun taskuista löytyvät kaikki retkellä tarvittavat apuvälineet. 
 
Ulkopuutarhan vierailun ajaksi lapsille on suunniteltu viisi kivaa tehtävää. 

Peruskoulut

Kasvihuoneiden omatoimitehtävät on suunniteltu peruskouluille. Bongaa kasvi -tehtävien tekemiseen ryhmä tarvitsee kännykät tai tabletit. Tehtävät voi printata koulussa tai pyytää lainaksi kassalta. 

Skannaa ja opi

QR-koodilla pääset lukemaan lisätietoa kasvihuoneista ja niiden kasveista. Pinkit kyltit löydät kasvihuoneiden esittelytauluista sekä kasvien nimikylttien vierestä. Tervetuloa oppimaan lisää kasveista! 

Ulkona oppimisen omatoimitehtävät

Varhaiskasvatuksen ulkona oppimisen omatoimitehtäväkortit ovat kaikkien käytettävissä. Kasvien ja pörriäisten maailmaan vievissä omatoimitehtävissä on kiinnitetty huomiota erityisesti tutkimisen ja oivaltamisen kautta tapahtuvaan, elämykselliseen oppimiseen, aktiivisen toimijuuden tukemiseen, vuorovaikutukseen ja ilmaisuun, sekä itsenäisen ajattelun kehittymiseen. Kortit on suunniteltu niin, että niitä voi käyttää myös puutarhan ulkopuolella. Tehtäväkortteja voi myös lainata maksutta Kaisaniemen kasvihuoneiden kassalta.