Näyttelyhaku

Tutkimusryhmät, taiteilijat, valokuvaajat, kirjailijat, luontoharrastajat tai muut luonnosta kiinnostuneet tahot voivat tarjota näyttelyjään Luonnontieteellisen museon sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisten puutarhojen näyttelytiloihin. Näyttelyä voi tarjota jo suunnitteluvaiheessa.
Näyttelytilat

Kasvitieteellisiin ulkopuutarhoihin Kaisaniemeen ja Kumpulaan voi myös ehdottaa näyttelyjä kesäkaudeksi. Ehdotukset käsitellään vuosittain helmikuun lopussa. Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen luomus-nayttelyhaku@helsinki.fi

 

Näyttelyhakemus

Näyttelyhaku on avoinna ympäri vuoden. Hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa, viikoilla 2, 10, 23 ja 38. Hakijoihin ollaan yhteydessä hakemusten käsittelyn jälkeen. Näyttelyn ajankohta voi olla aikaisintaan 3 kk kuluttua valintailmoituksesta. 

Näyttelytilaa haetaan e-lomakkeella. Liitä hakemukseesi näyttelyn suunnitelma ja cv/ansioluettelo/portfolio. Hakemuksessa voi myös toivoa näyttelyn ajankohtaa.  

Näyttelysopimus

Näyttelysopimukseen sisältyy tilan yleisvalvonta (ei jatkuvaa valvontaa) ja näyttelyn pitäminen avoinna yleisökohteen aukioloaikojen mukaisesti sekä tiedotus näytteilleasettajan toimittamista materiaaleista Luomuksen markkinointikanavia hyödyntäen. Näyttelyä suunnitellessa on hyvä huomioida, ettei saleissa ole jatkuvaa valvontaa ja erityisesti Luonnontieteellisen museon asiakaskunta on hyvin lapsipainotteista. Näin ollen emme voi taata taidemuseotasoista teosturvallisuutta. 

Osa tiloista on maksuttomia ja toisista peritään tilavuokra. Näytteilleasettaja voi halutessaan järjestää näyttelynsä yhteydessä omakustanteiset avajaiset tai taiteilijaesittelyn. 

Näyttelyihin liittyvät tiedustelut sähköpostiin: luomus-nayttelyhaku@helsinki.fi.