Elämän historia

Elämän historiasta kertova näyttely johdattaa kävijän elämän alkuhämäristä aina viimeisimmän jääkauden loppuvaiheisiin asti.

Ihmettele miljardien vuosien aikana maapallolla tapahtuneita muutoksia ja näe aikamatkallasi elämän kehitys pienistä trilobiiteista aina suurimpaan tunnettuun petodinosaurukseen ja hurjaan valkohaihin asti.

Lähde matkalle evoluution alkulähteille!

Maapallon pinnan kivikehän mantereiset ja mereiset laatat liikkuvat kuin liukuhihnalla. Ne siirtyvät, törmäävät ja repeytyvät muovaten mannerten pintaa. Mannerten sijainti ja koko vaikuttavat planeettamme ilmastoon. Kun olosuhteet olivat muinoin otolliset, ensimmäiset eliöt kehittyivät meriin ja alkoivat tuottaa nykyelämälle välttämätöntä happea. Mutta tämä oli vasta alkua. 

Kulje tämän näyttelyn mukana miljardien vuosien matkan elämän ihmeellisiltä alkumetreiltä tämän päivän suomalaiseen maisemaan. Tule katsomaan lyhyitä välähdyksiä elämän historian uskomattomalta taipaleelta, johon on mahtunut järisyttäviä mullistuksia, jatkuvaa muutosta ja yllättäviä käänteitä.

Muistoja menneisyydestä

Koko maapallo ja sen monimuotoinen elämä on täynnä muistoja menneisyydestä. Elämän historian tutkimus tuo koko ajan lisää uutta, tarkempaa tietoa elämän kehityksestä ja maapallolla tapahtuneista muutoksista.

Uusien tietojen valossa vanhoja tuloksia ja käsityksiä arvioidaan aina uudestaan ja uudestaan – tiede tarkistaa ja korjaa itse itseään.