Tälle lääketieteellisen tiedekunnan sivulle päivitetään vain tarkennettuja lisäohjeita lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoille, henkilökunnalle ja vierailijoille. Sivun sisältöä päivitetty viimeksi 3.5.2022 (kasvomaskisuositus)
LTDK tilannekeskuksen yleisohjeet
Viimeisin tieto Helsingin yliopiston koronaohjeista päivittyy aina tänne: Koronavirustilanne Helsingin yliopistossa.
Lääketieteellisessä tiedekunnassa suositellaan yliopiston ohjeiden mukaisesti edelleen kasvomaskin käyttöä oman harkinnan mukaan ja tilanteissa, joissa useita henkilöitä on tilassa, jossa ei voida ylläpitää fyysistä etäisyyttä. Käyttämällä maskia suojaat itseäsi ja muita ruuhkaisissa tilanteissa. Harkitse maskin käyttöä oman terveytesi ja turvallisuutesi perusteella etenkin, jos kuulut riskiryhmään.
Lue HY:n kasvomaskisuositus (kohdasta Kasvomaskisuositus).
Lääketieteellinen tiedekunta on hankkinut kertakäyttöisiä kasvomaskeja opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Lisäksi tiedekunta on hankkinut kankaisia kasvomaskeja. Lääketieteellisen tiedekunnan jakamia kasvomaskeja käytetään HY:n kasvomaskisuosituksen mukaisesti.
Yliopistotason viimeisimmät, päivitetyt ohjeistukset opetuksen järjestämisestä kevätlukukaudella löytyvät HY:n koronavirustilannesivulta.
Opiskelijan ohjeet -sivustolta löydät opiskelijoille tärkeää tietoa liittyen koronavirustilanteeseen. Sivua päivitetään sitä mukaan, kun uutta tietoa on saatavilla.
Lääketieteellinen tiedekunta haluaa tarjota mahdollisimman kattavasti lähiopetusta kampuksella tänä keväänä. On tärkeää etäopetuksen ja zoomailun jälkeen saada tavata kasvotusten opiskelijakollegoita ja opettajia, vaihtaa kuulumisia ja yhdessä palautua lähiopetuksen pariin. Neljännestä periodista (14.3.) alkaen siirrytään lähiopetukseen ilman pandemian aiheuttamia rajoitteita. Lähiopetus, kohtaaminen ja vuorovaikutus ovat tärkeä osa terveydenhuollon ammattitutkintoa opiskeleville opiskelijoille.
HY:n tiloissa käytetään aina maskia ja huolehditaan terveysturvallisesta käyttäytymisestä.
Seuraathan päivittyvää tietoa ja ohjeistusta opetuksesta ja yhteisistä pelisäännöistä.
Saat tukea, neuvontaa ja ohjausta opintojen suunnitteluun koulutusohjelmasi opettajilta ja opiskelijapalveluista
Opiskelijoiden harjoittelu HUSissa: toiminta opiskelijan sairastumis- ja altistumistilanteissa ja ohje koronavirusrokotuksista työharjoitteluun tulevalle opiskelijalle (pdf-ohjeet sivulla)
Lue opiskelijoiden omaehtoisesta karanteenista kohdasta Sairastaminen, karanteeni.
Viimeisin tieto: HY:n koronavirustilannesivulla kohdassa Tilaisuudet ja tapahtumat
Uusin tieto HY koronaohjesivuilla: Tutkijalle
Tilannekeskus ei velvoita henkilöstön paikallaolon ja tilankäytön seurantaa (seurantaexcelit). Niiden käyttö on kuitenkin suositeltavaa.
Tilannekeskus ei jatkossa edellytä uusien tutkimushankkeiden osalta erikseen hakemaan tilannekeskukselta lupaa tutkimustoiminnan käynnistämiseen. Kuitenkin tutkimushankkeiden tulee edelleen noudattaa yliopiston yleisiä ohjeita HY:n koronavirustilannesivulta.
Viimeisin tieto etätyöstä ja työskentelystä yliopiston tiloissa löytyy HY:n koronavirutilannesivulta täältä (kohdasta Etätyö, työskentely yliopiston tiloissa, työaika)
Koronaviruksen vaikutukset tutkimusrahoitukseen
Lue viimeisimmät ohjeet kokonaisuudessaan HY:n koronavirustilannesivulta kohdasta Sairastaminen, työterveys, koronarokotukset, karanteeni.
Päivitys 17.1.2022
Omaehtoisen karanteenin kansalliset kriteerit ovat muuttuneet ja oireeton altistunut voi tulla yliopistolle, mikäli etätyöskentely tai -opiskelu ei ole mahdollista.
Jos saat positiivisen koronatestituloksen tai sinulla on oireita, niin älä tule yliopistolle.
THL:n ohje 13.1.2022: Jos asut samassa taloudessa positiivisen kotitestin tehneen kanssa tai asut tai olet muutoin ollut läheisesti tekemisissä terveydenhuollossa tehdyssä testissä positiivisen tuloksen saaneen kanssa:
Helsingin yliopiston koronaohjeet
Tilaisuuksiin ja tapahtumiin liittyvät viimeisimmät, ajantasaiset ohjeet löytyvät HY:n koronavirustilannesivulta kohdasta Tilaisuudet ja tapahtumat.
Lisää väitöstilaisuuksien ohjeistuksesta Opiskelijan ohjeissa.
Viimeisin tieto HY:n koronaohjesivulla kohdassa Yliopiston tilat.
Viimeisimmät ohjeet löytyvät HY:n koronavirustilannesivulta kohdasta Matkustaminen ja vierailijat.
HUS hakee lisäresursseja HUS diagnostiikan laboratoriotoimintoihin sekä vuodeosasto-, tehohoito- ja päivystyspoliklinikkatyöskentelyyn. Osaamista tarvitaan erityisesti näytteenottoon sekä teho- ja leikkaussalihoidon, infektioiden hoidon ja happilisähoidon alueelta. Kohderyhmänä on laboratorio- ja hoitohenkilöstö, jolla on ammatillinen pätevyys tai opiskeluoikeus.
Jos sinulla on sopiva ammatillinen tausta ja pätevyys ja olet kiinnostunut siirtymään väliaikaisesti töihin HUS:iin, lähetä sähköpostia ja lyhyt esittely itsestäsi, työkokemuksestasi ja ammatillisesta pätevyydestäsi osoitteeseen rekrytointi@hus.fi . Kirjoita viestin otsikkokenttään: Lisäresurssi. HUS kartoittaa yhteydenottojen perusteella kohderyhmään sopivat henkilöt ja on heihin yhteydessä jatkoprosessin osalta. Myös kohderyhmään kuulumattomille lähetetään viestiä, jos he eivät tule valituksi.
Siinä tapauksessa, että Helsingin yliopiston työntekijä tulee valituksi HUS:in tehtäviin, tulee työntekijän sopia asiasta ensin oman esihenkilönsä kanssa ja sen jälkeen hakea palkatonta työstävapautusta SAPHR–järjestelmän kautta siksi ajaksi, kun työsopimus tehdään HUS:iin. Tarvittaessa lisätietoa saa oman yksikön HR-palveluista (lääketieteellinen tiedekunta: hr-ltdk@helsinki.fi)
Mikäli sinulla on kysyttävää koronaviruksen aiheuttamista toimenpiteistä yliopistolla, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen coronavirus@helsinki.fi
Tähän uutiseen päivitetään vain tarkennettuja lisäohjeita lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoille, henkilökunnalle ja vierailijoille.
Sivun sisällöstä vastaa lääketieteellisen tiedekunnan tilannekeskus, johon kuuluvat:
Viimeisin tieto koronavirustilanteesta yliopistotasolla päivittyy tänne: Koronavirustilanne Helsingin yliopistossa.