Opiskelua Viikissä - opiskelijat kertovat
Täältä löydät opiskelijoiden omia kertomuksia siitä, mikä opiskelussa on parasta ja mikä tekee ympäristötieteiden opiskelusta erityistä!

Täältä löydät opiskelijoiden omia kertomuksia siitä, mikä opiskelussa on parasta ja mikä tekee ympäristötieteiden opiskelusta erityistä!

Lue tästä Opiskelijat äänessä -blogia, jossa opiskelijat kertovat opiskelustaan Helsingin yliopistossa.

Katso tästä Fuksivuosi Viikissä -blogi, jossa Helsingin yliopiston Viikin kampuksen uudet opiskelijat kertovat elämästään ja edesottamuksistaan.

***************

Tässä kolmannen vuoden ympäristötieteiden opiskelijan Karimin mietteitä opiskelusta:

Viikin tiedepuisto, eli kampus, sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Koillis-Helsingissä. Ympäristötieteiden opiskelijalle Viikki tarjoaa laadukkaat mahdollisuudet käytännönläheiseen opiskeluun ympäröivän luonnon ansiosta. Hyvät bussiyhteydet mahdollistavat myös nopean liikkumisen muiden Helsingin Yliopiston kampusten välillä.

Ympäristötieteet on ala, jonka osaamista tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Globaalit ympäristöongelmat, kulutus ja kestävä kehitys, biodiversiteetin väheneminen, mikä tahansa sinua kiinnostaakaan, niin ympäristötieteiden alalla voit erikoistua juuri siihen, mihin sinä haluat. Ympäristötieteiden opiskelu Viikissä on laadukasta ja monipuolista, ja voit muokata opinnoistasi juuri sinun näköisesi kokonaisuuden. Järjestettävät kenttäkurssit, joilla voit tutustua Suomen eri biologisiin asemiin, tarjoavat myös käytännönläheistä oppimista juuri oikeanlaisessa ympäristössä.

On tärkeää myös muistaa virkistäytyä opiskelun ohella, ja Viikki on siihen juuri oikea paikka. Viikki tarjoaa hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet, pidit sitten lenkkeilystä metsämaisemassa tai ryhmäliikunnasta. Lähin UniSport -liikuntapiste sijaitsee kävelymatkan päässä kampusalueelta. Monen tiedekunnan eri ainejärjestöjen ansiosta Viikissä on myös opiskelijoille jatkuvasti erilaista tapahtumaa ja ainejärjestötoimintaa, ja tutustut helposti muihin oman alan opiskelijoihin, ja luot kontakteja myös muiden alojen opiskelijoiden kanssa.

***************