Ilmakehätieteet | Maisteriohjelma

Miten ilmasto muuttuu?

Ilmastonmuutos, kaupunkien ilmanlaatu ja äärimmäiset sääilmiöt ovat maailmanlaajuisia huolenaiheita, joita ei pystytä vielä nykypäivänäkään täydellisesti ymmärtämään. Ilmakehätieteellinen tutkimus onkin nyt ja tulevaisuudessa erittäin tärkeää näiden haasteiden ratkaisemiseksi. Ilmakehätieteiden maisteriohjelma vastaa näihin yhteiskunnallisiin tarpeisiin olemalla ainoa meteorologeja kouluttava koulutusohjelma Suomessa.

Meteorologit työskentelevät mm. sään ennustamisen, ilmakehätieteellisen tutkimuksen ja lentoturvallisuuden parissa. Ohjelmastamme on mahdollista kouluttautua myös hydrosfäärin eli vesikehän geofyysikoksi työskentelemään jään, hydrologian ja merentutkimuksen parissa, sekä kemistiksi tai aerosolifyysikoksi työskentelemään asiantuntijatehtävissä joko yksityisellä sektorilla tai tutkimuksessa. Meteorologian, ilmakehä- ja geotieteiden ammattilaisia tarvitaan erilaisissa puhtaan teknologian, energia-, vakuutus- ja konsulttiyhtiöissä sekä poliittisissa rooleissa.

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso Maisteri
Kieli Suomi, Englanti, Ruotsi
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens) 15 000 EUR
Hakuaika Alkaa: 09.12.2024 08.00 Loppuu: 02.01.2025 15.00
Ohjelman opetuskieli

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.