Keskustakampus

Keskustakampus

Aivan Helsingin sydämessä sijaitseva monitieteinen keskustakampus on Helsingin yliopiston suurin kampus. Keskustakampuksella toimivat kasvatustieteellinen, humanistinen, teologinen, oikeustieteellinen ja valtiotieteellinen tiedekunta sekä svenska social- och kommunalhögskolan.

Kampuksella toimii myös useita erillislaitoksia, joiden tutkimusalat ulottuvat humanistis-yhteiskuntatieteellisestä tutkimuksesta luonnontieteisiin. Kampuksella on myös Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston toimipiste sekä Helsingin yliopiston kielikeskus.

Sijainti ja Kulkuyhteydet

Keskustakampuksen sijainti kartalla.

Keskustaan pääsee kätevästi julkisilla liikennevälineillä.  Suunnittele reittisi keskustaan HSL:n Reittioppaan avulla.

Tutkimus ja opetus

Keskustakampuksella voi opiskella erityisesti ihmistieteitä. Tiedekunnilla on omat tutkimukselliset ja opetukselliset painopistealueensa, joten keskustakampuksen opiskelijoilla on useita mahdollisuuksia syventyä ihmistieteiden problematiikkaan. Keskustakampuksella tehdään myös paljon tiedekuntarajat ylittävää yhteistyötä niin opiskelussa kuin tutkimuksessakin.

Keskustakampuksella palvelee lisäksi Helsingin yliopiston pääkirjasto, jonka kokoelmat kattavat laajan valikoiman eri tutkimusalojen kirjallisuutta. Lisäksi keskustassa sijaitsevalla Kansalliskirjastolla on omat laajat, historiallisestikin merkittävät kokoelmat.

Keskustakampuksen tiedekunnat ja yksiköt

Muut tutkimuslaitokset

Keskustakampuksen palvelut

Keskustan hakija- ja opiskelijapalvelut

  • Kiinnostaako opiskelu Helsingin yliopistossa keskustakampuksella? Saat tietoa opiskelumahdollisuuksista hakijapalveluista.
  • Keskustan opiskelijapalvelut palvelevat kaikkia keskustakampuksen yksiköiden opiskelijoita. Yhteystiedot löydät opiskelijaneuvonnan sivuilta.

Keskustakampuksen ravintolat

Liikuntapalvelut

Keskustakampuksella on UniSportin monipuoliset liikuntamahdollisuudet tarjoava toimipiste.

Muut palvelut

Keskustakampus sijaitsee aivan Helsingin sydämessä, joten palveluita ja muita käyntikohteita on tarjolla runsaasti. Keskustakampukselta löydät suositun Luonnontieteellisen museon, yliopiston päärakennuksen 3. kerroksessa sijaitsevan Yliopistomuseon näyttelyn, Tähtitorninmäeltä yliopiston yleisölle avoimen Observatorion sekä Kaisaniemestä laajan kasvitieteellisen puutarhan. Voit tutustua Helsingin tarjoamiin palveluihin tarkemmin esimerkiksi myhelsinki.fi-sivustolla.