Ihmiset

Ihmiset
Tutustu asiantuntijoihin, henkilökuntaan ja muihin yliopistolaisiin
Tutustu asiantuntijoihin, henkilökuntaan ja muihin yliopistolaisiin

Asiantuntijoita ja huippututkijoita

Helsingin yliopisto on täynnä alansa huippuosaajia, siteerattuja tutkijoita ja taitavia puhujia. He tutkivat laaja-alaisesti eri aiheita ja osa yltää aivan maailman kärkeen. Etsit sitten tiettyä henkilöä tai haluat vain tutustua henkilökuntaamme ja tutkijoihimme, henkilöhaku ja asiantuntijalistat auttavat etsinnöissä. Tutkimuksen huipuista löytyvät Euroopan tutkimusneuvoston rahoittamat projektit, tiedeyhteisöissään menestyneet tutkijat sekä valikoima tutkimusryhmiä.

Dosentteja ja professoreja

Helsingin yliopistossa työskentelee yli 600 professoria, jotka tutkivat ajankohtaisia ja maailman kehitykseen vaikuttavia aiheita. Uusien professorien avoimia miniluentoja voi kuulla puolivuosittain. Dosentti ja Työelämäprofessori ovat molemmat kunnianosoituksia. Dosentin akateeminen arvo myönnetään tunnustuksena tieteellisistä ja opetuksellisista ansioista. Työelämäprofessorin titteli sen sijaan ei perustu akateemisiin saavutuksiin vaan työelämässä saavutettuihin, erityisen merkittäviin kokemuksiin ja ansioihin. Kaikki työelämäprofessorit ovat suorittaneen tohtorintutkinnon.

Opiskelijat

Helsingin yliopiston opiskelijat ovat taitavia, älykkäitä ja tiedonjanoisia. Tutustu heihin ja heidän elämäänsä nähdäksesi, millaista opiskelijaelämä on Suomen pääkaupungissa.

Yliopiston johto

Helsingin yliopiston ylin päättävä elin on hallitus. Johtajina toimivat rehtori, vararehtorit ja yksiköiden johtajat. Kansleri edistää yliopiston yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja valvoo yliopiston etua ja toimintaa.