Hyvinvointia uusilla tavoilla

Master Class on uusi oppimisen ja tekemisen tapa: haasteisiin perustuva, yhteisöllinen työskentely- ja oppimisprosessi, jonka aikana opiskelijat ja tutkivat hiovat konkreettisia ratkaisuehdotuksia hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden haasteisiin.

Master Class on uusi oppimisen ja tekemisen tapa: haasteisiin perustuva, yhteisöllinen työskentely- ja oppimisprosessi, jonka aikana opiskelijat ja tutkivat hiovat konkreettisia ratkaisuehdotuksia hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden haasteisiin yhdessä yrityskumppanin kanssa.

Master Class alkoi vuonna 2012 Helsingin yliopiston ja LähiTapiolan yhteistyönä. Hyvä yhteiskunta Master Class -ohjelmassa on pohdittu hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuutta yhdessä nuorten osaajien kanssa.  Tulevaisuutta on käsitelty vastuullisuuden ja jaetun arvon näkökulmista. 130 osallistujaa, 30 mentoria ja lukuisat asiantuntijat ovat ratkoneet yhdessä ongelmia, kuten terveys- ja sosiaalipalveluiden kehitys sekä urbaanien ympäristöjen turvallisuus, ja pohtineet, kuinka voimme luoda kestäviä bisnesmalleja näiden teemojen ympärille.

Helsingin yliopisto ja Outotec lanseerasivat Sustainability Master Classin vuonna 2016. Toinen Sustainability Master Class järjestettiin vuonna 2018, jolloin osallistujat pureutuivat kaivostoiminnan riskienhallintaan ja sosiaalisen vastuun kysymyksiin.

Tutustu Master Classiin ja tule mukaan!

Kaikkea ei opi luentosalissa

Master Class -oppimiskokemuksen tavoitteena on tarjota tuoreita sisältöjä ja näköaloja siihen, mitä suomalaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle kuuluu sekä verkostoitumismahdollisuuksia erilaisten yhteiskunnallisten toimijoiden ja yliopistoyhteisön kanssa. Oppimisprosessi altistaa osallistujansa niin toisilleen kuin ympäröivälle yhteiskunnalle. 

Master Class onnistui yhdistämään hienolla tavalla yliopistomaailman ja yrityselämän tärkeän kysymyksen äärelle. Erityisen hienoa oli opiskelijoiden into ja sitoutuneisuus projektiin. LähiTapiolan tavoitteena oli tuoda keskusteluun ja pohdittavaksi vakuutusyhtiön roolia julkisen sektorin palveluja täydentävänä toimijana hyvinvoinnin rakentamisessa. Lisäksi haimme ja saimmekin sekä johdolle että asiantuntijoillemme uusia näkökulmia ja ideoita strategiamme kehittämiseksi. Master Classin hyvin vedetty prosessi rikastutti myös omia työ- ja toimintatapojamme, kertoo yhtiöryhmän johtaja Jari Sundström LähiTapiolasta.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä yliopiston yhteiskuntasuhteisiin, jos kiinnostuit Master Class -toimintamallista - viedään ajatuksiasi yhdessä eteenpäin. Opiskelijat ratkovat erilaisia haasteita yhteistyössä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa myös esimerkiksi projektikursseilla ja yrittäjyystoiminnan kautta Helsinki Think Company -yrittäjyysyhteisössä. Myös tiedeperustaisessa Helsinki Challenge -ideakilpailussa ongelmia lähestytään samasta yhteiskehittämisen ja yhdessä tekemisen näkökulmasta.

Tutustu Master Class -ohjelmaan ja nuorten asiantuntijoiden ratkaisuihin >>