Hei opiskelija, jäikö läppäri kotiin? Ei hätää - Läppärilainaamo pelastaa!
Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta saavat Kaisa-talon läppärilainaamon automaatista käyttöönsä kannettavan tietokoneen neljäksi tunniksi kerrallaan.

Tietotekniikkakeskuksen läppärilainaamo palvelee yliopiston tutkinto-opiskelijoita ja henkilökuntaa pääkirjasto Kaisa-talon sisääntuloaulassa. Saat läppärilainaamon automaatista käyttöösi Lenovon kannettavan tietokoneen neljäksi tunniksi kerrallaan.

Lainakoneissa on samat ohjelmistot kuin kirjaston ja Aleksandrian pöytätietokoneissakin, ja ne toimivat Kaisa-talon ja Aleksandrian langattomissa verkoissa.

Läppärin lainaamiseen tarvitset tunnistekortin. Suosituksena on käyttää samaa korttia kuin tulostamiseen (HSL-kortti, yliopiston henkilökuntakortti tai Unigrafian tulostuskortti). Lisäksi tarvitset yliopiston käyttäjätunnuksesi ja matkapuhelimesi.

Läppärilainaamon käyttöohjeet löydät lainaamon luota.

Lainaamo on parhaillaan pilottivaiheessa ja sen jatko riippuu palvelun saamasta suosiosta. Tervetuloa testaamaan!

Läppärilainaamon käyttö on helppoa

Rekisteröidy palveluun lainaamon kosketusnäytöllä

1. Klikkaa kohdasta "Ensimmäistä kertaa lainaamassa?"
  2. Näppäile yliopiston käyttäjätunnus ja salasana.
  3. Näppäile matkapuhelinnumerosi.
  4. Näytä tunnistekortti kortinlukijalle.
  5. Onnistuneen rekisteröitymisen jälkeen paina nappia "Palaa alkuun".

Lainaa läppäri

1. Näytä tunnistekortti kortinlukijalle.
  2. Anna PIN-koodi jonka sait viestinä puhelimeesi (jos et muista PIN-koodia, paina "Unohdin PIN-koodin" ja uusi lähetetään sinulle).
  3. Ota laite lokerosta, irrota se latauksesta ja sulje lokero.
  4. Saat viestin missä kerrotaan mihin aikaan sinun tulee viimeistään palauttaa läppäri.

Palauta läppäri

1. Näytä tunnistekortti kortinlukijalle.
  2. Valitse Palauta tuote.
  3. Lokero, josta läppäri on otettu, aukeaa.
  4. Palauta laite, kytke se lataukseen ja sulje lokeroon.
  5. Saat viestin onnistuneesta palautuksesta.