E-aineistojen etäkäyttö

Helsingin yliopiston kirjaston elektronisten aineistojen etäkäyttö yliopiston verkon ulkopuolelta on mahdollista Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Etäkäyttö kirjaston hakupalveluissa

Kirjautumalla HELKA-tietokannassa omaan tiliisi yliopiston käyttäjätunnuksella pääset kaikkiin kirjaston hankkimiin elektronisiin aineistoihin HELKA-haun kautta.

Voit tehdä hakuja HELKAssa myös kirjautumatta. Tällöin avatessasi aineistoa sinua pyydetään kirjautumaan yliopiston käyttäjätunnuksella etäkäytön aktivoimiseksi.  

Jos sinulla on ongelmia etäkäytössä tai joku elektroninen aineisto ei toimi, ota yhteyttä e-library@helsinki.fi tai kirjaston verkkosivun chat-palvelussa.

Etäkäyttö VPN-yhteydellä

Kirjaston elektronisia aineistoja voidaan käyttää yliopiston verkon ulkopuolisilta koneilta myös muodostamalla suojattu ns. VPN-yhteys oman koneen ja yliopiston palvelimen välille. VPN-yhteyttä voi kokeilla erityisesti silloin, jos aineiston etäkäyttö ei toimi kirjaston hakupalveluissa olevien linkkien kautta. 

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet VPN-yhteyden muodostamiseen löydät yliopiston Tietotekniikkakeskuksen etäyhteyksiä koskevilta sivuilta.