Esteettömyys Viikin kampuskirjastossa

Infokeskuksen viereen pysähtyvät bussilinjat: 78, 57, 506 ja 550. Suurin osa vuoroista ajetaan matalalattiabusseilla.

Kampusalueelle kannattaa ajaa Pihlajamäentien ja Latokartanonkaaren risteyksen kautta. Latokartanonkaarelta käännytään oikealle Kanslerinkaarelle.

Infokeskus Koronan ja Biokeskus 1:n välissä on kaksi inva-parkkipaikkaa Kanslerinkaaren päässä.

Sisäänkäynti rakennukseen on katutasosta.

Viikin kampuskirjaston kokoelmia on neljässä eri kerroksessa. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Jos tarvitset apua kokoelmien käytössä, henkilökuntamme auttaa sinua mielellään.

Kirjastossa on ryhmätyötiloja rakennuksen ensimmäisessä, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa. Esteettömin käynti on pohjakerroksen ryhmätyöhuoneeseen 136, johon mahtuu 12 henkilöä.

Kampuskirjaston esteettömät wc:t löytyvät kolmannesta ja neljännestä kerroksesta. Toisen kerroksen (=sisääntulokerros)  esteetön wc sijaitsee kaupunginkirjaston tiloissa. Ensimmäisen kerroksen (=pohjakerros) esteetön wc on Infokeskus Koronan ala-aulassa.

Jokaisessa kampuskirjaston kerroksessa on Kirjastokioskeja kirjastotietokannan ja muiden tiedonlähteiden käyttöä varten.

Toisessa ja neljännessä kerroksessa tietokoneet on sijoitettu kahdelle eri korkeudelle. Ensimmäisessä ja kolmannessa kerroksessa tietokoneet ovat korkeilla pöydillä. Korkeammilla pöydillä työskennellään seisten. Matalammat pöydät on tarkoitettu istumakäyttöön, jolloin niitä voi hyödyntää esimerkiksi pyörätuolista käsin.