Lainaa ja uusi

Lainaa kirjat lainausautomaatilla. Automaatilla tarvitset kirjastokorttisi lisäksi PIN-koodin, jonka saat hankkiessasi Helka-kortin.

Kaikki laina-ajat näkyvät Helka-tietokannassa. Olet henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta kortillasi lainatusta aineistosta, joten muista tarkistaa laina-ajat asiakastiedoistasi Helkassa.

Kirjastossa on myös sellaisia aineistoja, kuten opinnäytteet, joita et voi lainata kotiin. 

Helsingin yliopiston kirjaston laina-ajat ovat:

  • kurssikirjat: 14 tai 28 vrk, laina-aika vaihtelee kirjastoittain ja nimekkeittäin
  • kurssikirjojen lyhytlainat: 2 vrk
  • muut kuin kurssikirjat ja sarjojen osat: 28 vrk
  • lehdet: ei kotilainaan.

Uusi lainasi Helka-tietokannassa kirjautumalla omiin asiakastietoihisi. Toimi ennen eräpäivää, sillä kirjasto ei takaa, että uusinta aina onnistuu. Myöhästyneestä lainasta kirjasto perii myöhästymismaksun. Uusiminen ei onnistu, jos teokseen on varauksia tai olet lainauskiellossa.

Lainan tiedoista näet pisimmän sallitun uusinta-ajan, eli mihin päivään asti teosta voi uusia. Kurssikirjoilla uusinta-aika on noin 12 lainakertaa ja 28 vuorokauden lainoilla noin 50 kertaa. Kurssikirjojen lyhytlainoja (2 vrk:n laina-aika) ei voi uusia. Uusintarajan täyttyessä kirjat on palautettava kirjastoon.

Kaikkien Helka-kirjastojen lainat on mahdollista uusia samalla kertaa.

Joudut lainauskieltoon, jos et palauta aineistoa viimeistään 14 päivää eräpäivän jälkeen, tai sinulla on yli 15 euroa myöhästymis- ja palvelumaksuja.

Lainauskielto on voimassa kaikissa Helka-kirjastoissa ja se estää lainauksen, lainojen uusimisen ja varaamisen. Lainauskielto puretaan, kun palautat tai korvaat lainauskiellon aiheuttaneet aineistot ja maksat myöhästymismaksut. Mitä kauemmin odotat, sitä suuremmaksi sakkosumma kasvaa. Voit aina kysyä asiakaspalvelusta neuvoa, jos olet epävarma, miten toimia. Kiireellisissä tapauksissa yhteydenotot puhelimitse +358 2941 23920.