Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen

Ajantasaiset tiedot Piirustussalin kurssitarjonnasta löydät täältä. Kurssit pidetään osoitteessa Yliopistonkatu 3, Porthania, 7. krs, ellei toisin mainita.

Tutustu kursseihimme ja tule mukaan!

Syksyn kaikilla kursseilla osallistujamäärä on etäisyyssuositusten noudattamiseksi puolitettu 10 henkilöön. Suosittelemme maskien käyttöä kursseillamme.

 

Lokakuun intensiivikurssit 

Kaksi identtistä kahden päivän kurssia. Avoin kaikille. Ti–ke 20.–21.10.2020 klo 10–15, To–pe 22.–23.10.2020 klo 10–15.

Kaikille avoin kaksipäiväinen intensiivikurssi sisältää ateljeetyöskentelyä ja piirustusretken Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Molemmille kursseille mahtuu 10 osallistujaa.  Etäisyys- ja hygieniasuosituksia noudatetaan sekä Piirustussalilla että puutarhassa. Tarjolla on siis kaksi identtistä kahden päivän kurssia.

Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajille että edistyneemmille piirtäjille. Hinta 45 /22,50 € sisältää ohjauksen, retkikohteen pääsymaksun ja paperit. Hygieniasuositusten noudattamiseksi toivomme kurssilaisten tuovan omat piirustusvälineet, mutta välineitä voi lainata myös Piirustussalilta. Lisäohjeita kurssikirjeessä.  

Ilmoittautuminen alkaa ti 1.9.2020 klo 10:00. 

https://www.lyyti.in/lokakuun_intensiivi_1_s20

https://www.lyyti.in/lokakuun_intensiivi_2_s20

Ilmoittautuminen on sitova, kurssimaksua ei palauteta. Kurssien alennushinta koskee Helsingin yliopiston opiskelijoita ja jatko-opiskelijoita.  

Mikäli kurssilla on tilaa, voit ilmoittautua ja maksaa osallistumismaksun 1.9.2020 klo 12 alkaen myös Yliopistomuseon infotiskillä, ma–to 12–17, pe–su suljettu. Päärakennuksen uusi puoli, 3. krs., Fabianinkatu 33.

Perinteinen ja so­vel­ta­va pii­rus­tus I

Maanantaisin 14.9.– 14.12.2020 klo 16–19. Helsingin yliopiston opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille (maksuton). HUOM. syyskuun ajan poikkeuksellisesti klo 15–17:30, jatkossa klo 16–19, jos Porthanian aukiolot palautuvat suunnitellusti normaaleiksi lokakuussa.  

Kurssin aikana tutustutaan perinteisiin ja kokeileviin havainnosta piirtämisen menetelmiin klassisesta kipsipiirustuksesta croquis-piirustukseen. Kurssi sopii aloittelijoille sekä edistyneemmille piirtäjille.

Kurssia ei järjestetä koulujen syyslomaviikolla 12.10.2020. 

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla. Mikäli sinulla on vähäisiäkin flunssan oireita tai muuta koronaviruksen oirekirjoon liittyvää, voit jäädä pois lyhyelläkin varoitusajalla menettämättä kurssipaikkaasi. Ilmoita poissaolostasi vappu.rossi@helsinki.fi.  

Noudatamme etäisyys- ja hygieniasuosituksia sekä Piirustussalilla että retkikohteissa. Suosittelemme maskin käyttöä kaikille kurssilaisillemme. Opettajalla on käytössä suojavisiiri. 

Poikkeustilanteen vuoksi toivomme, että kurssilaisilla on mukana omat piirustusvälineet. Ensimmäisenä päivänä tavalliset piirtimet, kuten lyijykynät, grafiitit, värikynät- ja liidut, tussit tai kuitukärkikynät sopivat hyvin. Kurssilla käytettävät paperit ja muut välineet saa Piirustussalilta.  

Ilmoittautuminen alkaa 1.9.2020 klo 10:00. https://www.lyyti.in/perinteinen_soveltava_I_s20

Perinteinen ja so­vel­ta­va pii­rus­tus II

Tiistaisin 15.9.–15.12.2020 klo 16–19. Helsingin yliopiston opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille (maksuton). HUOM. syyskuun ajan poikkeuksellisesti klo 15–17:30, jatkossa klo 16–19, jos Porthanian aukiolot palautuvat suunnitellusti normaaleiksi lokakuussa.  

Kurssi on tarkoitettu edistyneemmille piirtäjille ja kurssi I:n suorittaneille.

Kurssia ei järjestetä koulujen syyslomalomaviikolla 13.10.2020.

Ilmoittautuminen alkaa 1.9.2020 klo 10:00. https://www.lyyti.in/perinteinen_soveltava_II_s20

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle 15.9. on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla. Mikäli sinulla on vähäisiäkin flunssan oireita tai muuta koronaviruksen oirekirjoon liittyvää, voit jäädä pois lyhyelläkin varoitusajalla menettämättä kurssipaikkaasi. Ilmoita poissaolostasi vappu.rossi@helsinki.fi.  

Noudatamme etäisyys- ja hygieniasuosituksia sekä Piirustussalilla että retkikohteissa. Suosittelemme maskin käyttöä kaikille kurssilaisillemme. Opettajalla on käytössä suojavisiiri. 

Poikkeustilanteen vuoksi toivomme, että kurssilaisilla on mukana omat piirustusvälineet. Ensimmäisenä päivänä tavalliset piirtimet, kuten lyijykynät, grafiitit, värikynät- ja liidut, tussit tai kuitukärkikynät sopivat hyvin. Kurssilla käytettävät paperit ja muut välineet saa Piirustussalilta.  

Piirustusillat (croquis ja elävä)

Avoin kaikille. Keskiviikkoisin 16.9.–16.12.2020 (ei 14.10.) klo 17:00–19:30.

Ilmoittautuminen syyslukukauden piirustusiltoihin alkaa ti 1.9.2020 klo 10:00. 

Piirustussalin kaikille avoimet piirustusillat sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Kullekin iltakurssille mahtuu 10 osallistujaa. Piirustusillat toimivat yhtä lailla yksittäisinä elämyksinä kuin sarjallisena kokonaisuutena: voit osallistua useampaan tai vaikka vain yhteen piirustusiltaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta mallipiirustuksesta. Elävänmallin illat ja croquis-illat vaihtelevat pääsääntöisesti vuoroviikoin. Croquis-iltoihin tarvitset oman lehtiön tai luonnoskirjan, hyvä koko lehtiölle on A3. Elävänmallin illoissa paperin (litoposter) saa Piirustussalilta. Poikkeustilanteen vuoksi toivomme, että kurssilaisilla on mukana omat piirustusvälineet. 

Mikäli sinulla on vähäisiäkin flunssan oireita tai muuta koronaviruksen oirekirjoon liittyvää, pyydämme jättämään kurssin väliin: sairaustapauksissa kurssipaikan voi siirtää toiseen ajankohtaan ilman kuluja. Noudatamme etäisyys- ja hygieniasuosituksia sekä Piirustussalilla että retkikohteissa. Suosittelemme maskin käyttöä kaikille kurssilaisillemme. Opettajalla on käytössä suojavisiiri. 

Huom! Kalenterissa on kaksi kasvomaski-iltaa, 30.9. (elävä) ja 4.11. (croquis). Maski-iltoina edellytämme kaikilta piirtäjiltä kasvomaskin käyttöä. Myös mallilla on maski tai visiiri.

21.10. ja 28.10. on perättäisillä kerroilla sama malli ja asento: jos ilmoittaudut molempiin, voit halutessasi jatkaa samaa piirrosta kahden kurssikerran verran. Kumpaan tahansa iltaan voi osallistua myös yksittäin.

Osallistumismaksu 12€/8€. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksua ei palauteta, mutta sairaustapauksissa voit neuvotella kurssipaikkasi siirrosta toiseen keskiviikkoiltaan. Alennushinta koskee opiskelijoita sekä eläkeläisiä ja työttömiä, siviilipalvelus- ja varushenkilöitä sekä ammattitaiteilijoita.

Huom! Viime hetken peruutuspaikkoja voi tiedustella piirustusmestarilta vappu.rossi@helsinki.fi tai suoraan salilla piirustusillan alkaessa klo 17. Peruutuspaikalle tultaessa kurssimaksu maksetaan joko Yliopistomuseon infokassalla (päärakennuksen uusi puoli, 3. krs., Fabianinkatu 33, avoinna keskiviikkoisin klo 12–17; kuitti maksusta mukaan Piirustussalille) tai käteisellä tasarahana suoraan Piirustussalilla.

Piirustussalin croquis-illat 

Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu elävästä mallista piirretty kokovartalokuva. Piirustussalin croquis-illoissa saat kevään kuluessa erittäin monipuolisen katsauksen croquis-piirtämisen erilaisiin puoliin. Croquis, kuten muukin mallipiirustus, on laji joka muuttuu toistojen kautta yhä antoisammaksi!

Piirustussalin elävän mallin illat

Piirustussalin elävän mallin illoissa keskitytään klassiseen elävän mallin piirustukseen. Malli ei vaihda asentoa kuten croquis-piirustuskursseilla, vaan piirrämme 20 minuutin jaksoissa samaa asentoa. Piirustusilloissa käydään läpi havainnosta piirtämisen perusteita. Mallipiirustus on kiehtova, kaiken tasoisille piirtäjille sopivasti haastava tapa harjaannuttaa silmän ja käden yhteistyötä!

Kurssipaikkoja on jaossa tänä syksynä poikkeuksellisen vähän, sillä osa paikoista on varattu keväällä peruuntuneiden piirustusiltojen osallistujille, ja etäisyyssuositusten noudattamiseksi osallistujamäärä on rajattu 10 henkilöön. Pahoittelemme tilannetta.  

Kurssipäivät ja ilmoittautuminen (1.9. klo 10.00):

16.9. (elävä) TÄYNNÄ

23.9. (croquis) TÄYNNÄ

30.9. (elävä, MASKI-ILTA, edellytämme kaikilta kurssilaisilta kasvomaskin käyttöä) https://www.lyyti.in/piirustusilta_30092020 TÄYNNÄ

7.10. (croquis) TÄYNNÄ

21.10. (elävä, sama malli ja asento kuin 28.10.) TÄYNNÄ

28.10. (elävä, sama malli ja asento kuin 21.10.)  https://www.lyyti.in/piirustusilta_28102020 TÄYNNÄ

4.11. (croquis, MASKI-ILTA, edellytämme kaikilta kurssilaisilta kasvomaskin käyttöä) https://www.lyyti.in/piirustusilta_04112020 TÄYNNÄ

11.11. (elävä) https://www.lyyti.in/piirustusilta_11112020 TÄYNNÄ

18.11. (croquis) https://www.lyyti.in/piirustusilta_18112020 TÄYNNÄ

25.11. (elävä) https://www.lyyti.in/piirustusilta_25112020 TÄYNNÄ

2.12. (croquis) https://www.lyyti.in/piirustusilta_02122020 TÄYNNÄ

9.12. (elävä) https://www.lyyti.in/piirustusilta_09122020 TÄYNNÄ

16.12. (croquis) https://www.lyyti.in/piirustusilta_16122020 TÄYNNÄ