Päänäyttely

"Ajattelun voimaa" on pysyvä näyttely Helsingin yliopistosta, sen opiskelijoista, opettajista ja tutkijoista. Näyttelyssä on esillä tieteen, opetuksen ja yliopiston historiaan liittyviä esineitä, kuten keisarien muotokuvia, eri-ikäisiä mikroskooppeja, anatomisia havaintomalleja, yliopiston alkuperäinen perustamisasiakirja ja hopeiset valtikat vuodelta 1640. Uudempia esineitä näyttelyssä ovat esimerkiksi Linus Torvaldsin käyttämä tietokone ja vuoden 2007 opiskelijahaalari. Näyttely sijaitsee yliopiston päärakennuksen uuden puolen 3. kerroksessa (Fabianinkatu 33).

Näyttelyyn on tehty neljä leikkimielistä lyhytelokuvaa, jotka puhaltavat henkiin opiskelijoiden elämän neljällä eri aikakaudella. Mikä on muuttunut 375 vuodessa – vai onko mikään? Katso traileri tästä.

Voit tutustua näyttelyyn myös mobiilioppaan avulla. Opas toimii internetyhteydellä varustetulla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, ja voit käyttää sitä vaikka kotona tai Ajattelun voimaa -näyttelyssä, jossa on ilmainen Wi-Fi. Opas on toteutettu Momeo Oy:n Tarinatallennin-työkalulla, eikä vaadi erillisen sovelluksen lataamista. Mobiilioppaan löydät klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Ajattelun voimaa –mobiiliopas         

Näyttely on auki maanantaista torstaihin klo 12–17, pe-su suljettu. Vapaa pääsy.

Yliopistomuseon päänäyttely on toistaiseksi suljettu.